DS1: Harstag Gemini uit

Op zaterdagavond mogen de dames van René het opnemen tegen Gemini uit Zoetermeer (of Sweetlake City zoal de Amerikanen het noemen).

Het begin van de wedstrijd is erg slecht doordat de dames niet gewend zijn om met hars te spelen. Gelukkig houden de scheidsrechters hier rekening mee door niet elke foutieve pass die op iemand anders voeten eindigt af te fluiten. Gelukkig is Kim wel een beetje op schot en scoort ze 3 doelpunten. Ook Yentl, Myrthe en Nikki weten te scoren en door goed keeperswerk van Yvette wordt de rust met een 6-6 stand bereikt. Nog van alles mogelijk dus.

Maar in de rust wordt er een verse lading hars aan de bal gesmeerd en is hij voor de dames van Roda vrijwel niet meer te hanteren. Passes komen onder de knie terecht, schoten op doel worden stuiterballen doordat de bal niet wil loslaten en dribbelen tijdens een break out is een te lastige opgave. Verdedigend staat het overigens prima en wordt er door Maegan, Idy, Marieke en Simone hard gewerkt. Vera scoort nog een fraaie goal vanuit de hoek. Maar het gaatje dat Gemini na rust heeft geslagen kan niet meer worden gedicht en de wedstrijd wordt helaas net 13-10 verloren.

Doelpunten Kim 5x, Nikki 2x, Yentl, Myrthe en Vera 1x.

Om te ervaren hoe het is om met hars te spelen doe ik dit laatste stukje verslag met hars aan mijn vingersssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss