DB1: HARD WORK PAYS OFF – 3 in 1

Roda’71 DB1 – Indus’67 Zaterdag 5 november 2022 – uitslag 18-4

Het is alweer een tijdje geleden, maar zaterdag 5 november mochten we weer lekker een potje handballen. Gelukkig niet te vroeg, dus de meiden konden een beetje uitslapen. Dat is altijd makkelijk gezegd maar ervaring leert dat het soms wel even duurt voor de meiden “aan” staan. Of het nou vroeg, is; “bleeh zo vroeg; ik ben nog niet wakker”. Of later op de dag “was al lekker aan het chillen” Of dus nu; midden op de dag. De meiden gingen goed van start. Indus maakte het eerste doelpunt, maar gelukkig stonden de meiden toen wel gelijk “aan”. We hadden de vorige wedstrijd al ervaren hoe het voelt als iemand onrecht wordt aangedaan, en we als team ineens heel hard voor elkaar (willen) gaan werken. In de wedstrijd tegen Vires kreeg Anouk 2 minuten tijdstraf, en moesten de meiden het tijdelijk met 1 speelster minder in het veld doen, en dat kweekte saamhorigheid en strijdlust. Tijdens de warming up van deze wedstrijd heb ik de meiden meegenomen naar dat moment en naar het gevoel wat ze ervaarden. De strijd in die wedstrijd was toen gelijk terug en heb ik geprobeerd aan te wakkeren, en na dat eerste tegendoelpunt waren de meiden inderdaad “aan”. Samenspel, vechten voor de bal, doorgaan, goed druk zetten en elkaar positief coachen, maar ook een beetje opjutten. Wij gingen de rust in met 7-2 in het voordeel van Roda, en de eindstand was 18-4 in het voordeel van Roda. Een hele mooie uitslag, maar ook zeker in de vorm van wat het team behaald heeft. Hard work pays off. Samen vol aan de bak en Indus in algehele malaise achterlaten. Top gedaan meiden. Jullie (Roda meiden) hebben je verlies altijd met geheven hoofd opgenomen, en je meerdere erkent. Het tij lijkt te keren, jullie kunnen nu vol trots het veld verlaten en de tegenpartij moet leren hun verlies sportief op te nemen. Doelpuntjes in deze wedstrijd voor; Anouk 3, Anoek 3, Ilse 3, Isabel 3, Nienke en Sterre samen ook 3 (Nienke 2, Sterre 1) Laura 1 en Martje heel veel mooie assists!! En Keepster Laura, wee heel veel mooie reddingen en slechts 4 tegendoelpunten.

Teamuitje

Zaterdag 12 november stond er een teamuitje gepland. Met het hele team zijn we een escape room gaan spelen de black box escape. Een hele gezellige (na-)middag, waarbij we ook moesten samen werken in kleine teams, en als team in zijn geheel. We hebben de escape room een in een prima tijd gehaald, we hadden 75 minuten totaal, maar door slim samenwerken hebben alle codes gekraakt in 57 minuten. En daarom konden we ruim op tijd naar de pizzeria om onze honger te stillen na zoveel hersenkrakers en teamwork. Iedereen heeft lekker zitten kletsen, lachen en van de pizza genoten! Sommigen zelfs van 2 pizza’s. Hierna is iedereen weer huiswaarts gegaan zodat we zondag weer fris op het veld zouden staan.

SDS’18 DB1 – Roda’71 DB1. Zondag 13 november 2022. Uitslag: 8-37

Deze wedstrijd moesten we het helaas zonder Laura en Isabel doen. Daarom versterking gevraagd van Maja. Ikzelf moest eerst zelf handballen en zodoende kwam ik net na de rust pas aan bij de WION hal in Ommoord. Mijn eigen wedstrijd liep uit door een blessure bij de tegenpartij, waardoor de wedstrijd even stilgelegen heeft. Wat mij direct opviel toen ik de zaal binnenkwam; de stilte. Geen gepraat en aanwijzingen van het team, geen gejoel van de tribunes. Een gelopen wedstrijd. Toen ik aankwam was het al 18-6 in het voordeel van Roda’71. De meiden hebben de wedstrijd prima uitgespeeld. Probeer wel die vechtlust te houden, minder doelpunten tegen en blijf oefenen op wat jullie ook in de trainingen doen. Pak wat meer wissels, en probeer deze te perfectioneren. Probeer te voorkomen dat jullie niveau naar beneden zakt. Iedereen heeft gescoord en Laura fantastisch gekeept. Voor een volgende keer dat we tegen dit team moeten spelen, een duidelijke boodschap oefen je wissels en probeer eens wat anders. Dat kan goed tegen dit team, en dat is toch anders als tijdens de training waarbij je tegen je teamgenoten staat. Het was een mooie wedstrijd met potentie voor de volgende keer (zaterdag 4 februari) voor de trainers om eens iets anders te proberen in de wedstrijd.