DS1: Heerle DS1

Op zondag 13 november stond Heerle DS1 op het programma. Als team liepen we goed warm en waren we gefocust. Met de support van Viënne, pupil van de week waren we klaar om te beginnen aan de wedstrijd.

We gingen lekker van start, we speelden ons eigen spel en kwamen uit op een korte voorsprong. Heerle die in het klassement bovenaan stond is een sterke ploeg en liet dit dan ook niet zomaar gebeuren. Het stond snel weer gelijk en dat was een signaal naar ons dat wij een tandje bij moesten zetten. Hier en daar lieten we wat steekjes vallen en dit wist Heerle dan ook mooi uit te spelen. We probeerden Heerle bij te houden door op snelheid te blijven spelen. Toch was dat niet genoeg voor de eerst helft en gingen we de rust in met 10-13, in het voordeel van Heerle.

De coach kwam met een duidelijke visie over de tweede helft en waar we aan moesten werken. Na de rust hielden we ons aan de afspraken die gemaakt waren in de kleedkamer. De stand betekende voor ons nog niet dat de wedstrijd gespeeld was. Aan onze kant werd er een speler uitgestuurd en in die periode wisten we twee keer te scoren. Een keer door een mooie onderschepping en ook een in de gewone aanval. Iedereen van het team speelde de tweede helft in zijn kracht.

Met name de keepers waren niet te stoppen. Door een fijne samenwerking konden zij pieken op het juiste moment. Dit zorgde in de verdediging voor nog meer motivatie om snel naar voren te gaan. Halverwege de tweede helft wisten we de score weer gelijk te trekken en maakten we er echt een wedstrijd van. We hadden mooie ballen vanaf de hoek, passeerbewegingen vanaf de opbouw en afstandsschoten. Dit in combinatie met snelle tegenaanvallen. Heerle wist verdedigend niet zo goed wat ze met ons aan moesten. Dit resulteerde dan ook in een stand waarbij we rustig aan op een voorsprong kwamen van 5 punten.

Deze aanvallende flow in combinatie met het keeperswerk was uiteindelijk de sleutel tot succes. Als klapper op de vuurpijl scoorden we in de laatst tien seconden het 26e doelpunt en bleven de punten definitief in Rotterdam.

De eindstand was 26-20 en dat smaakt naar meer…