DS1: Lekker potje tegen Ventura 2

De dames van René waren er op gebrand om vandaag 2 punten aan het totaal toe te voegen en daarmee een stukje te stijgen op de ranglijst. En ze schieten dan ook uit de startblokken. Binnen een paar minuten staat er een 5-1 voorsprong op het scorebord door treffers van Simone, Nikki, Yentl, Kim en Vera. Verdedigend zit het potdicht met Marieke en Idy die verdedigend het voortouw nemen. Bij afwezigheid van Yvette staat Nicole de hele wedstrijd in de goal en ze keept enorm sterk zodat de rust met een geruststellende 15-6 voorsprong bereikt wordt.

In de 2e helft gaan de dames vrolijk door en melden zich ook Maegan en Myrthe zich op het scoreformulier. Er wordt volop gescoord, maar er zijn ook nog een aantal rommelige fases waar onnodig balverlies werd geleden. Door de steeds ruimer wordende voorsprong is dat gelukkig geen probleem. Maar waarschijnlijk kunnen de dames zich dat volgende week niet veroorloven wanneer ze bij Atomium op bezoek gaan. Vandaag stopt de teller bij 27-14 en dus zijn de 2 punten in de tas en is het negatieve doelsaldo omgedraaid naar een positief doelsaldo en stijgen ze 2 plekken op de ranglijst.

Doelpunten: Nikki en Simone 6x, Yentl en Kim 4x, Myrthe 3x, Vera en Maegan 2x