DB1: Winnen met wanten aan

Vandaag hebben we gespeeld tegen Dios. Een team waar de meiden nog niet tegen gespeeld hadden. Door de uitslagen te bekijken van Dios tegen andere teams konden we een beetje inschatten hoe sterk ze waren. Ze speelden niet sterk tegen Indus maar wel goed tegen Vires. Geen touw aan vast te knopen dus.

Laura junior kon gelukkig meespelen. Ze was ziek geweest. Isabel was niet aanwezig ivm andere verplichtingen. We hadden dus maar 1 wissel. Gelukkig zijn de meiden dat al gewend. De zaal was ook iets wat de meiden nog niet gezien hadden. Een ballonzaal. En het was koooooouuuuud…..brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Ze gingen meteen aan de start met de warming up. Zo goed om te zien hoe zelfstandig ze dat oppakken. Overgooien en strekken. Tijdens het strekken heb ik geprobeerd de meiden “aan te zetten”, de juiste mindset te vinden.

We hadden de bal. Beginsignaal!

Zoals altijd begonnen de meiden heel sterk. “Druk links” of “druk rechts” het maakt me niet uit hoe je het noemt. De meiden beginnen te bewegen. Je ziet ze dat steeds beter doen. Het enige is dat ze af en toe vergeten voor hun eigen kansen te gaan. Want gaten waren er. Ook in de verdediging ging het redelijk. Ze waren fel al mag er van mij wel meer uitgestapt worden. Er werden ballen onderschept en gaten getrokken waardoor de medespeler erdoor konden springen en konden scoren. Het is zo mooi om zo’n aanval te zien eindigen met een speler die door een gat springt en keihard in het doel schiet. De eerste helft ging dat heel goed. 10 voor Roda en 4 voor Dios.

In de tweede helft merk je dat de meiden moe worden en details gaan vergeten. Afstand naar de verdediging houden. Druk zetten naar het doel. Voor je eigen kans gaan.

Ballen vangen. Op snelheid de bal ontvangen. In de verdediging kwamen we minder snel terug waardoor de tegenstander kansen kreeg. Maar ja wat zit ik te zeuren. Ze deden het nog steeds beter dan Dios met 4 wissels. Tweede helft werd 5 voor Roda en 4 voor Dios.

Een gewonnen wedstrijd dus. Je merkt wanneer de meiden “aanstaan” ze heel sterk zijn.

Anouk: Wat ben jij sterk zeg en irritant in de verdediging. Op een gegeven moment stond hun beste speler tegenover jou. Ze had geen kans met jou in de verdediging. In de aanval was je ook heel sterk. Let op je passen dame!

Nienke: Fel, fel, fel. Jij hoeft nooit “aangezet” te worden. In de hoek ben je alert en ga je altijd voor je eigen kans. (Je hebt zo’n vervelend stuitbal schot) Geef jezelf wat meer ruimte in de aanval. In de verdediging ga je altijd volle bak!

Ilse: Je had een snee in je hand en daar had je last van maar je bleef doorgaan. In de aanval wat meer voor je eigen kans gaan en dat houdt in dat je richting het doel druk moet zetten. Je bent zo snel! Wanneer je alleen voor de keeper komt zit hij ook 99 van de 100 keer.

Laura. Ziek geweest en je dan zo goed inzetten. Ik ben altijd “vervelend” tegen je want ik wil graag de “echte” Laura zien. Vandaag zag ik een stukje. Toen ik aan het zeuren was dat je je warm moest aankleden zei je: “ja, jah”. Dat is goed, want dat betekent dat je je steeds meer op je gemak voelt in het team. Je hebt ook een heel mooi strak schot. Blijf proberen! Je stond stand by als keeper wanneer Laura niet op tijd kon zijn voor de wedstrijd. Het is zo fijn om twee hele goede keepers te hebben!

Martje. Wat een werkmachine ben jij! Als de 1 in de 5/1 verdediging probeer je steeds de bal te onderscheppen (en deed dat ook een aantal keren) en je houdt pas op wanneer ik je naar de kant roep. Je hebt zelfs een paar keer van de cirkel gescoord! Een pass van Nienke en een mooie pass/lopje van Anoek werkte jij mooi af!

Laura. Het was vandaag niet zeker of dat je op tijd voor de wedstrijd. Gelukkig lukte het je wel. Je bent fel in je keepersacties en je feedback naar het team. Dat is goed. Zo leren we van elkaar. Een paar hele mooie reddingen gemaakt. Een heel hard schot op de paal die daar kwam door jouw vingertoppen! Wanneer de verdediging jou helpt ben je moeilijk te passeren.

Sterre. Vandaag heb je ook op de cirkel gestaan en ik moet zeggen dat je dat heel goed deed. Je was vervelend voor de verdediging en zelfs aanspeelbaar. Probeer beter klaar te staan om de bal te vangen. Maar dit smaakt naar meer! Je hebt veel inzicht in het spel.

Anoek. Je schot was vandaag niet op scherp. Maar, bleek achteraf, je had last van je handen (door de kou) en je moeder had er labello op gesmeerd (wat anders had ze niet bij zich en vet is vet). En wat blijkt: met gladde handen hard gooien lukt niet zo goed. Wat wel heel goed ging was de rust die je breng in de aanval. Het viel me op toen je even op de bank zat. Het spel werd rommelig, de spelers stonden dicht op de verdediging. Kortom er zat weinig structuur in. Het overzicht en spelinzicht van je is fantastisch.
De break out met Anouk waarvan je de bal kreeg en op het laatste moment weer terug passte naar Anouk was super mooi. Probeer wat meer je eigen kansen te zien. Je ben fysiek heel sterk, gebruik dat!

Al met al een knappe koude overwinning

Jullie trotse coach