DS1: Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan

Het was een paar jaar geleden dat de dames van Roda op bezoek mochten bij Atomium voor een competitiewedstrijd. Beide teams hadden 6 punten uit de eerste 7 wedstrijden, dus het kon wel eens ouderwets spannend worden. Maar de dames van René hadden er zin in want er werd direct een 3-0 voorsprong genomen door goals van Myrthe, Vera en Nikki. Atomium komt nog wel terug tot 3-3 naar dan geven de Roda dames gas en via 6-3 door goals van o.a. Kim en Idy. In de goal staan zowel Yvette als Nicole prima te keepen door onder meer allebei een 7 meter te stoppen. Ook Marieke, Maegan en Yentl scoren nog in de eerste helft waardoor met een 8-12 voorsprong gerust kan gaan worden.

Na rust gaan de dames vrolijk verder en scoort Simone waardoor nu alle veldspeelsters hebben gescoord. Niet zomaar een detail maar een bewijs dat de dames echt een team vormen en het met elkaar doen in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Wanneer het een minuut of 10 voor tijd 11-17 staat, lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar dan breekt er een slordige periode aan en worden er zomaar ballen weggegooid en slecht afgerond. Atomium grijpt haar kans en komt doelpunt voor doelpunt dichterbij. Vlak voor tijd is het verschil nog maar 1 punt en mag Atomium nog een aanval beginnen. Gelukkig wordt er niet gescoord en kan Roda de laatste halve minuut uitspelen en na een onnodig spannend slot de wedstrijd met een 19-20 overwinning afsluiten.

Met 8 punten uit 8 wedstrijden doen de meiden van René gewoon prima mee in de hoofdklasse. Komende zondag de thuiswedstrijd tegen United Breda. Eens kijken of er dan opnieuw punten kunnen worden gepakt.

Doelpunten: Nikki 7x, Vera 3x, Myrthe, Kim en Simone 2x, Yentl, Marieke, Maegan en Idy 1x