DB1: In goede banen

Wanneer je twee teams hebt die aan elkaar gewaagd zijn is het fijn dat er een scheidsrechter is die dat in goede banen kan leiden. Hij/zij zorgt ervoor dat de wedstrijd een soort van vriendelijk blijft. Hij leert de meiden door middel van het fluiten wat mag en wat ze nog beter moeten leren. Zo ook afgelopen weekend. De pot werd gefloten door Jan en Rob. Ze hebben in de eerste divisie gefloten. Twee hele goede scheidsrechters die heel veel zien en dat ook zeer duidelijk laten horen door hun felle fluit. Ook het publiek wist meteen waar het aan toe was wanneer ze floten (en hoogstwaarschijnlijk de mensen buiten ook).

Na het beginsignaal liepen de scheidsrechters goed verspreid het veld over. Ze bleven elkaar goed in de gaten houden. Ilse was beloofd door Rob dat ze geen gele kaart zou krijgen van hem. Beloofd is beloofd, ze kreeg hem niet van Rob maar van Jan. Ook Anouk zag een keer de twee vingers voor twee minuten voorbijkomen. Gele kaarten werden er veelvuldig uitgedeeld.

De teams wisten wel waar ze aan toe waren. Bewegingen van de scheidsrechters waren duidelijk. Je vroeg je niet af waarvoor ze floten.

Als coach kun je je spelers helpen door uit te leggen waarom ze fluiten wanneer dat niet meteen duidelijk is. Ook wanneer de scheids niet fluit kun je aangeven dat je bepaalde acties liever niet wilt zien zonder het spelplezier de kop in te drukken.

Maar ja, het was een fel potje. We speelden dus tegen Savosa. Een leuke vereniging waar altijd goed wordt gespeeld. Dat zijn wel de beste wedstrijden, daar leer je van als speler en je ziet als coach waar er nog groeikansen liggen. (winnen met 38-8 is leuk maar je leert er heel weinig van). Vorige keer speelde we gelijk tegen Savosa.

Wanneer het team zijn eigen spel speelt en ook voor zijn eigen kansen gaat (maar ook ziet) zie je heel mooi spel. Dat houdt in dat iedereen druk moet zetten en de tweede verdediger moet binden. Daar hebben we soms nog moeite mee. In de eerste helft was het nog ff schrikken. Anouk ging door haar enkel en Sterre kwam ongelukkig terecht en ging ook door haar enkel. Gelukkig kon Anouk door echter Sterre helaas niet waardoor we groot deel van de tweede helft zonder wissels moesten doen. Dat zag je op een gegeven moment ook terug in het spel. We werden wat matter en maakten wat meer fouten. Gelukkig gingen we allemaal goed terug in de verdediging waardoor Savosa daar geen gebruik van kon maken. Savosa kwam in deze fase toch steeds dichterbij. Gelukkig maakte Anoek met een mooi afstandsschot een einde aan de ambities van onze tegenstander. Meiden wat hebben jullie hard gewerkt.

Ilse. Ziek geweest, nog niet helemaal hersteld maar toch meespelen. Goed hoor!

Anouk. Door je enkel gaan. Das is balen. Je was vandaag heel belangrijk in de verdediging. Goed gewerkt!

Laura. Wat heb jij lekker gekeept zeg! Een paar prachtige reddingen. Wauw!

Anoek. Stabiele factor in het midden. Jouw afstandschoten kunnen nog harder. Probeer wat meer voor je eigen kansen te gaan. Je bent heel sterk.

Martje. Elke dag een eind op de fiets. Dat merk je qua conditie. Jij blijft maar doorgaan!

Nienke. Probeer de bal iets verder van de verdediging te ontvangen en dan je passeerbeweging in te zetten. Dan ben je nog gevaarlijker!

Sterre. Wat een pech met je enkel. Je zet altijd goed druk vanuit de hoek.

Laura. Je was pissig. Mooi zo. Je liet jezelf zien op het veld. Ga zo door. Ik wil meer zien!

Jullie trotse coach