DS1: Ook Feyenoord moet er aan geloven

Vandaag een mooie uitdaging voor de dames van René. Nummer 3 van de competitie, Feyenoord kwam op bezoek voor een echte Rotterdamse derby. De prijs voor het mooiste tenue was voor de wedstrijd al binnen, want het nieuwe tenue ziet er werkelijk prachtig uit.

René had zijn team goed geprepareerd want de dames schoten uit de startblokken en binnen 10 minuten stond er een 7-2 voorsprong op het elektronische scorebord. Myrthe was “on fire “ met 4 doelpunten. De voorsprong werd door goed spel en fraai uitgespeelde goals van o. a. Simone, Vera, Yentl en Kim uitgebreid naar een rustgevende 16-9 ruststand. Zoals elke week staan zowel Yvette als Nicole weer uitstekend te keepen.

In het begin van de 2e helft gaat het om en om, met goals van Maegan en Marieke. Maar na een minuut of 10 schakelt Feyenoord een tandje bij. De voorsprong slinkt puntje voor puntje tot 21-19 en het wordt een spannende wedstrijd die steeds intenser wordt Feyenoord gooit zowel fysiek in het veld als verbaal op de bank alles in de strijd. Maar zowel de dames als de scheidsrechter zijn niet onder de indruk. De dames pakken weer de controle over de wedstrijd en de voorsprong loopt in de laatste 10 minuten weer langzaam maar zeker op. Idy zorgt er met haar treffer voor dat iedere veldspeelster ook deze week weer scoort. Het laatste woord deze wedstrijd is aan Nikki die met een buzzer beater vanaf een meter of 15 de bal nog even strak in de kruising jaagt voor de 29-22 eindstand.

De dames gaan hierdoor met een uitstekende 3e plaats de korte winterstop in. Een prima prestatie om lekker van te genieten bij de Kerstboom.

Iedereen fijne feestdagen gewenst.

Doelpunten: Nikki 7x, Vera en Myrthe 4x, Kim, Maegan, Yentl en Simone 3x, Marieke en Idy 1x