DB1: Los het lekker zelf op!

Het is alweer een tijdje geleden dat er een wedstrijdverslag is geschreven van de meiden B. We hebben een aantal wedstrijden achter de rug die we hebben verloren. Je merkt dat er een drukke periode voor de meiden is geweest. Toetsen, toetsen, toetsen.

Wat wel onveranderd blijft is het doorzettingsvermogen.

Afgelopen zaterdag mochten we weer aantreden tegen Savosa DB2. Savosa is altijd leuk om tegen te spelen. Pittige en goede spelers. Daar leren we veel van! Helaas moesten we twee spelers missen. Anouk en Nienke. Twee spelers die altijd garant staan voor een aantal doelpunten en heel belangrijk zijn in de verdediging. Ook in het doel was er een wisseling. Wij hebben als team de luxe over twee uitstekende keepers te beschikken. Voor Laura die normaal in het doel staat was het al een tijd geleden dat ze in het veld stond i.v.m. een blessure. (en dus voor de andere Laura een tijdje geleden dat ze in het doel stond)

In het begin van de wedstrijd kregen de tegenstanders al meteen een grote kans en kon Laura haar keeperstalenten laten zien. Ok dames… beetje wakker worden.

De meiden zijn gewend om elke wedstrijd te moeten knokken en dat deden ze ook goed. Er werd vrij pittig verdedigd en de scheids had zijn handen vol. Er werd aan beide zijdes gescoord en we hielden elkaar goed in balans. Savosa kon beschikken over een grote cirkelspeler die ze regelmatig opzochten en onze verdediging goed bezighield. Ok dames, wij hebben OOK een cirkelspeler. Gebruik die eens!

Qua afstandsschoten had ik niets te klagen. Ilse en Anoek schoten ze er mooi. Isabel maakte een prachtig valworp en Laura liet zien dat ze heel hard kan schieten. Ondanks dat Elena nog maar kort handbalt zie je dat ze grote sprongen maakt. Tijdens trainingen is ze fanatiek bezig met haar gooihouding en ook haar sprongworp wordt steeds beter. In de verdediging pakt ze steeds feller aan.

Martje is zoals altijd lekker irritant bezig in de verdediging en had de bal een paar keer bijna. Ook in de aanval pakte ze haar puntje mee. Ga meer voor je eigen kansen Martje. Wanneer jij op snelheid bent kan je iedereen voorbij. Ook je afstand schot is goed. Maak jezelf nog gevaarlijker in de aanval (Durf!) zodat je ook je teamgenoten vrijspeelt.

In de eerste helft waren we iets beter en stonden we met twee punten voor, wat niet slecht was. In de pauze doorgenomen dat er meer snelheid moet komen in de aanval en dat ze geconcentreerd moesten blijven in de verdediging.

In de tweede helft werden de meiden moe (wat wil je, we hadden maar 1 wissel). Savosa probeerde door Ilse een persoonlijke dekking te geven onze aanval te ontregelen. Maar dan zie je dat ons team veel heeft bijgeleerd. Ilse liet zich terugzakken en de opbouwers knepen wat in. Minder verdedigers en dus meer ruimte. Dan is Isabel in haar element. Wat ben jij snel zeg! Problemen in eerste instantie zelf oplossen als team, dat is superknap. Helaas konden we niet echt uitlopen en helemaal niet meer toen Laura een flinke douw kreeg in de lucht en last kreeg van haar blessure. We moesten toen nog ongeveer 10 minuten spelen zonder wissel en we stonden maar 1 punt voor.

De laatste 10 minuten echter gingen we vaste patronen lopen en dan zie je WEL snelheid en dreiging vanuit verschillende posities. Sterre kwam een paar keer heel mooi omhoog gooide met een prachtige worp op doel. Helaas kon de keeper van de tegenstander ook goed keepen en zat hij niet. Helaas voor Savosa schoten wij twee keer vaker in het doel dan zij en konden we deze wedstrijd winnend afsluiten! Gefeliciteerd meiden!

Elena: Wat maak je sprongen in je spel. Vooral verdedigend ging het de tweede helft een stuk beter. Nu nog een keer hard op doel schieten!

Sterre: Wat een prachtige worpen heb je afgeleverd. 1 nadeel: nu weet ik dat je het kan.

Martje: Onvermoeibaar, positief, wat een topspeelster ben je. Je mag wel wat minder lief worden en voor je eigen kansen gaan. (het gekke is dan dat je dan ook je teamgenoten ermee helpt)

Isabel: Wat ben jij snel en atletisch. Wat heb jij veel potentie. Blijf doorgaan!

Ilse: Vandaag gereageerd op “onrecht” zoals je dat het beste kunt doen. Met een doelpunt.

Laura (keeper): Jij hebt echt heel goed gekeept. Wat heb jij er veel uit gehaald!

Laura: Het was een tijdje geleden en het was heel pittig voor je. Maar je brengt lekker veel dreiging in het veld!

Anoek: Als kind van de coach heb je het zwaar. Altijd maar over handbal en waar je op moet letten. Maar je verrast me de laatste wedstrijden. In de verdediging ben je snel en in de aanval ben je gevaarlijk en een rustpunt in de opbouw.

Jullie trotse coaches