DA1: Prijs voor het leukste meiden team!

Prijs voor het leukste team? Hoezo, heb ik wat gemist?

Twee weken geleden heeft het meiden B team meegedaan met het Flanders throphy toernooi in Belgie. Ik wilde graag naar een groot zaaltoernooi gaan met de meiden B.

Roda is wel naar Kolding en naar Lubeck geweest en de sfeer op zo een toernooi is altijd speciaal.

De ouders vonden het een leuk idee en hielpen mee met het organiseren. Zo werden er twee busjes geregeld en alles uitgezocht. Hoe tof wil je het hebben!

Vrijdagmiddag rond een uur of twee gingen we met zijn alle naar Belgie. Dat wil zeggen 1 busje tot de rand toe gevuld met het meiden team en 1 busje met twee personen. Sander was “uitverkoren” het busje met de meiden te besturen. Wat een bikkel! (hij weet nu elk liedje van Kinderen voor kinderen. Vraag maar aan hem…)

Na een reis van ongeveer 2 a 3 uur konden we inchecken en vrij snel daarna wat eten.

We sliepen op ongeveer 15 minuten rijden van Sint Truiden in het plaatsje Landen. De slaap locatie was een beetje aan de kleine kant. De beetje veel te klein. Maar na wat telefoontjes en een bezoek van de voorzitter van de organisatie konden we gelukkig voor iedereen een plekje vinden (na wat extra schoonmaken)

Dezelfde avond zijn we nog met het team Sint Truiden zelf ingegaan. Een mooi stadje maar er was weinig te doen voor de meiden behalve schommelen. Aangezien we de volgende dag heel vroeg weer eruit moesten gingen we weer op tijd terug.

De volgende ochtend, na een hele koude (sliep op een gegeven moment met mijn winterjas aan) en luidruchtige nacht (schetencompetitie van de jongens van het D1 team en snurklawine) gingen we om 7 uur richting het lekkere ontbijt.

De zaal waar we in speelde is gloednieuw en het zag er allemaal mooi uit. De meiden waren wakker en hadden er veel zin in. We waren ingeschreven in U19 (in overleg met de meiden). Dat houdt in dat we tegen 18 en 19 jarige speelde. Moeilijk maar daar leer je wel veel van. Het niveau van de tegenstanders lag heel hoog.

Ik hou het kort. We hebben alle wedstrijden verloren. Maar we (de meiden dan, ik stond langs het veld) hebben als leeuwen gevochten! Elke moment van de wedstrijd door gaan. Wat nemen we mee het nieuwe seizoen in?

  1. Bewegen (met en zonder bal)
  2. Druk zetten
  3. Reageer op elkaar. (blijf niet kijken)
  4. Aanpakken in de verdediging, aanpakken in de verdediging!!!

Dat jullie dat kunnen bleek wel wanneer jullie het bovenstaande wel doen. Jullie vliegen door de verdediging van de tegenstanders.

De tegenstanders kregen 3 keer tijdspel aan hun broek omdat jullie zo goed stonden te verdedigen. Sfeer bleef goed ondanks de verliezen en na het laatste fluitsignaal liepen we trots het veld af.

Maar hoe zit het dan met de kop van dit stukkie? Was er een prijs? Nou nee niet vanuit de organisatie. Maar ik heb echt genoten van deze groep. In het veld maar zeker ook buiten het veld! Ze hebben zoveel plezier samen en dat doet me goed. Het feest waar ze samen lekker aan het dansen en gek aan het doen waren was een mooi voorbeeld. Ook tijdens het “escape the city” spel werd fanatiek meegedaan en veel gelachen. Ik heb genoten!

Wat ben ik trots op de meiden op de inzet in het veld maar nog meer op de groepsdynamiek buiten het veld! Ga zo door!

Jullie trotse coaches

« van 2 »