D1: Een stijgende lijn

Afgelopen zondag mocht de d1(wat eerder dit seizoen nog de D2 was) aantreden tegen ETC D2. Aangezien Vanessa niet aanwezig kon zijn , heb ik aangeboden om Pim te helpen met zijn wissels. Voor de gene die mij kennen , ik heb echt geprobeerd mijn mond te houden.. sorry.

Kathy kon er helaas door een blessure niet bij zijn , maar kwam wel aanmoedigen vanaf de bank

Het initiatief van de wedstrijd lag al snel in handen van Roda , meerdere leuke en afwisselende aanvallen , al werd er in het begin veel tegen de keeper aangegooid , gelukkig stond aan onze kant Anne-Julia te keepen , dat scheelt al een heleboel. Gelukkig wisten onze aanvallers uiteindelijk wel de bal laag te gooien en gingen ze met een verdiende 9-4 de rust in.

De 2e helft gaf een soortgelijk beeld , wat nog mooier was , is dat Anne-Julia de 2e helft geen doelpunt tegen kreeg. Dat komt door haar goede keepen maar ook omdat er zeer goed verdedigd werd! Gelukkig wisten we nog een paar keer zelf te scoren en zo konden ze met een verdiende 15-4 overwinning van het veld af stappen.

Anne-Julia : Wat stond je lekker te keepen , zelfs de coach van de tegenstander heeft gezegd dat wij maar geluk hebben met zo’n goeie keeper. Blijf lekker zo door gaan.

Emi : Als middenopbouw heb jij een heel goed overzicht , je blijft zo goed aanspeelbaar. Tip : Ga zelf ook eens mee in de aanval , jij glipt overal zo door heen!

Israe : Wat heb ik weer genoten van je aanvallen en onderscheppingen. Lekker een paar keer gescoord. Tip: probeer vooruit te kijken bij het dribbelen, dan kan je nog sneller er doorheen of de bal afspelen.

Sarah : In de verdediging stond je weer als een blok , ze kwamen gewoon niet langs je. Probeer dat ook eens in de aanval , blijf lekker staan op die Cirkel en maak je groot. Je kan het!

Veerle : Oh wat moest je hard rennen van me , ik heb je zelfs zien sprinten. Je ging goed diep de hoek in , dat is voor de opbouwers heel fijn. Probeer zelf eens op doel af te gaan als je de bal hebt , met jouw bouw kan je er echt zo doorheen glippen.

Sep : Wat ben je snel en behendig , ieder team zal blij zijn met zo’n snel mannetje. Je speelde weer lekker en ging ook heel goed voor je eigen kansen. Probeer vaker er doorheen te gaan ipv er overheen te gooien!

Aya : Lekker productief weer , net als Sarah ben je een blok beton in de verdediging. Probeer aanvallend wat meer gebruik te maken van je bouw , als jij op snelheid bent , zal je heel moeilijk te verdedigen zijn.

Philine: Goed gespeeld , veel posities ook gehad. Opbouw ging je echt goed af , probeer in de verdeging dat je goed bij je speler blijft.

Janna: Goed gespeeld , niet heel veel kansen , je gaat altijd voor je eigen kans. Als je zo diep de hoek in gaat, probeer dan over de cirkel naar binnen te trekken , dan krijg je nog vaker de bal.
Luna : Ook jij hebt lekker gespeeld , in het begin gooide je alles tegen de keeper, later in de wedstrijd wist je beter te scoren. Als midden stond je als een huis in de verdeging. Probeer als midden ook van afstand te gooien.

Jullie hebben een hele goede wedstrijd gespeeld , in de 2e helft geen doelpunt tegen. Daar mogen jullie en jullie coach trots op zijn. Ik kijk best veel van jullie wedstrijden en daar is echt een stijgende lijn in te zien. Hou dat vol!!!