GC1: Welkom in de C!

In de winter hebben Marieke en ik besloten om met de D1 tijdens het veldseizoen in de C te gaan spelen. Volgend seizoen worden ze echt C namelijk. Na een tournooi in België waar ze een hoop geleerd hebben, hebben we de 1e en 2e wedstrijd ruim verloren. Ook de bekerwedstrijd werd ruim verloren. Allemaal niet erg, het zijn leermomenten. Gelukkig kunnen ze op de training ook af en toe tegen de DA1 sparren. Ze leren er heel veel van!

Vandaag stond de wedstrijd thuis tegen Helius GC1# op het programma. Met een blik op de stand maak je als coach toch snel conclusies. Dit team is op papier gelijkwaardig. Laten we proberen te genieten van het handbal spelen maar ook proberen te winnen.

Casper en Simon hadden andere verplichtingen, Niene is helaas nog lang uitgeschakeld door een blessure. (Wel als supporter gewoon bij de wedstrijden op de bank bij ons, daarvoor een compliment) Gelukkig wilde Laura de Boer en Janna ons helpen vandaag.

De 1e goal lag er al snel in doordat Joppe als Cirkelspeler gevonden werd. Ook niet voor het eerst dat hij de openingstreffer maakt.
Daarna ging het spel over en weer maar gelukkig hebben wij een sterke keeper en aanvallend deden we hele leuke dingen. Tijdens de drinkpauze nog maar eens de nadruk gelegd op dat we wissels geleerd hebben. Deze gaan steeds soepeler en werkt het niet dan wordt de bal gewoon doorgespeeld.

We gingen met een 14-6 voorsprong de rust in , Laura ging het doel in en Miloud ging lekker het veld in. Als coach altijd prettig om 2 goeie keepers te hebben. Laura begon gelijk sterk in het doel door de ene na de andere bal eruit te halen. Mede daardoor konden we rustig de stand uitbouwen en kwamen we tot een terechte 27-13 uitslag. De 1e overwinning in de competitie als GC1 is daarmee een feit!

Miloud: 1e helft als keeper zoals gewoonlijk goed, in het veld prima gespeeld, ook al worden je aanspeelballen niet altijd gezien, ik zie ze wel en de potentie ervan.

Laura: 1e helft lekker als middenopbouw gestart, wat een rust brengt dat in de ploeg. Enige commentaar wat ik kan geven, is ga wat vaker voor je eigen kansen, je hebt zo’n fijn schot. 2e helft als keeper helemaal prima met in het begin een paar geweldige reddingen.

Maja: Je lijkt de laatste tijd wat beter in je vel te zitten, je ziet het spel echt heel goed en als opbouwer ga je steeds beter instarten. Praten blijft een dingetje, gelukkig begrijpen wij elkaar snel.

Joppe: Zoals hierboven ook staat, je scoort steeds vaker de openingsgoal. Ik heb zelfs gehoord dat de tegenstander jou in de gaten ging houden. Je bent een beer van een gozer, blijf daar gebruik van maken. Puntje van kritiek… naast gooien kan altijd gebeuren,  maar de wereld vergaat niet.

Thiago: Wat ben jij lekker betrouwbaar, doet altijd wat ik van je vraag, geen discussie, je gaat steeds beter spelen en af en toe zelfs passeren. Ga nog vaker voor je eigen kansen (ja ik blijf het roepen) dan vallen die doelpunten vanzelf.

Janna: Vandaag een goeie wedstrijd gespeeld, alsof je altijd al deel van het team bent. Ja het is harder werken in de C, maar ik heb je mooie onderscheppingen zien doen en ook nog een doelpoging zien doen. Blijf aan jezelf werken. Als linkshandige ben je altijd van waarde!!

Caithlyn: Vandaag was niet je beste wedstrijd,  kwam denk ik ook door last van je pols. Daardoor ging je niet zo sterk door als altijd. Verdedigend wel goed gedaan, je kan op alle posities spelen en dat is altijd fijn voor een coach. Blijf van je af bijten, ja het zijn grote jongens/meiden maar jij bent zo vlug als water, maak daar gebruik van.

Queenchely: Af en toe leek je wel of je in dromenland was, moment erna was je weer scherp en vocht je voor de bal. Mooi je doelpuntje meegepakt . Volgende week iets scherper want dan ben je altijd zo goed!

Selm: Ik heb last van mijn vinger dus ik kan niet zo hard gooien….. Dan moet je maar mikken en gezien je 11🫣 doelpunten moet je niet meer zeuren.  Lekker gespeeld, je gaat het spelletje steeds meer zien, je bent echt gegroeid de laatste tijd.

Viënne: Eerst afmelden omdat je zogenaamd moe was, daarna kom je toch spelen en gooi je er gewoon 4 in. Lekker gespeeld, jij snapt het nu van het naar binnen trekken over de cirkel steeds beter. We hebben genoten dat je je stem kwijt was, het was nog nooit zo rustig! En ja ik heb je een paar keer belachelijk gemaakt, dat hoort er nu eenmaal bij.

Al met al was het een goeie wedstrijd maar ook een leuke wedstrijd.  Ik heb vandaag dan ook echt geen spijt dat ik nog een jaar door ga. Ik ben trots op de groei die jullie maken in het handbalspelletje en ik hoop dat jullie er nog net zoveel plezier in hebben als ik.