D2: Bevangen door de hitte?

Afgelopen zaterdag mocht oud E1 aan het nieuwe seizoen beginnen als D2. En precies de dag dat hittegolven ook in september voor beginnen te komen. Uitzonderlijk genoeg zat er zeker in de eerste helft veel drive in het spel wat we ook wel gewend waren van vorig seizoen.

De truc zit hem natuurlijk nu in een aantal nieuwe dingen zoals breed en diep, een term die ze nog vaak zullen gaan horen zodra er weer 4 spelers aanspeelbaar denken te zijn als zij met zijn allen op de cirkel staan.

De doelverlager is weg, dat hebben de keepers dan ook wel gemerkt, maar heel vaak over hun heen doelpunten krijgen was dan weer niet het geval.

Spelregels, daar wordt nu wel iets anders naar gekeken door scheidsrechters, dus krijg je strafworpen en de gele kaart kun je ook wel een keertje verwachten.

Voor een eerste wedstrijd was dit helemaal niet verkeerd. Er zijn mooie momenten geweest waarop de spelers elkaar zagen. Daar gaan we verder op bouwen, nu nog het breed en diep en langzaamaan het positiespel erin zien te krijgen.

Voor staan met 9-12 in de rust en met 24-19 verliezen was dan wellicht een “domper”, maar met zo’n warme dag toch nog meer dan 40 doelpunten zien aan beide kanten is behoorlijk knap.

De grootste uitdaging was toch echt wel de warmte…