D1: Nieuw seizoen, andere coach

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de D1, het laatste seizoen voordat ze overgaan naar de C. Een seizoen waar veel geleerd gaat worden, maar waar ook plezier belangrijk is.

De meeste spelers zitten nu net op de middelbare school. Dit is al een zware opgave ten opzichte van de basisschool. Bij de wedstrijden zal dit net zo zijn, er gaan zware wedstrijden en ook wat makkelijke wedstrijden komen, daar moeten ze als team mee leren omgaan.

Onze eerste wedstrijd was bij TOGB op een nieuw veld. Goed stroef bij droog weer en fijne kleuren om op te spelen. Ze hadden nog wel trauma’s van het vorig seizoen tegen TOGB vertelde ze me.
Echter de trauma’s, de tegenstander was een team wat net over was van de E, waren snel verdwenen na het begin van de wedstrijd.
Roda ’71 was bijna compleet, helaas was Sarah er niet bij, met deze warmte was het fijn geweest om een extra wissel te hebben.

Het ging snel in de eerste helft, ze wisten het doel van TOGB goed te vinden en er werd op een leuke manier samen gespeeld. De nieuwe coach heeft bepaalde ideeën om ze uiteindelijk voor te bereiden op het seizoen waarin ze C worden. Zo hoorde ze regelmatig hou het spel breed en kijk naar de andere zijde, de meeste doelpunten werden namelijk over links gescoord.

De verdediging stond als een huis, soms iets te stevig en werd er door de scheidsrechters gefloten. Zo worden de grenzen neergezet met wat wel en niet kan of mag. Hierdoor wordt de verdediging uitgedaagd om het goed en of beter te doen bij de volgende aanval. Wat eigenlijk betekent beter met elkaar communiceren, elkaar helpen en heel belangrijk elkaar te belonen door te zeggen goed verdedigd. Zo help je elkaar beter te worden en leren wij van elkaar.

Over de rest van wedstrijd valt weinig te zeggen, anders dan dat ze gewonnen hebben.
Eindstand TOGB – Roda ’71: 5 – 20

Jullie Coach