F1: DIOS – Roda ’71

Zaterdag 9 september onze eerste wedstrijd tegen DIOS om 10 uur ‘s ochtends. Een mooie, maar warme dag. Elvia was helaas verhinderd, maar verder was iedereen er.

In de afgelopen trainingen hebben we al een aantal keer geoefend met het spelen van een wedstrijd.
En dat ging al lekker!

DIOS is een en team met vrije jonge kinderen. Ook voor hen was het hun eerste wedstrijd. In de kleedkamer hebben we geoefend met een yell, want dat waren we vergeten tijdens de training.

Anouk was onze aanvoerder en begroette de scheids en het andere team. Met tossen won zij en koos om te starten met de verdediging.

Na de begroeting begon de eerste helft. In de eerste aanval werd er meteen gescoord. En dat bleef er niet bij. Bijna iedere aanval werd gescoord. En al snel bleek dat wij een stuk sterker waren, zowel in de aanval als de verdediging. Daarom vroeg DIOS of wij het goed vonden als zij met 6 spelers gingen spelen ipv 5.

Jeetje wat waren de F-jes goed. In de eerste helft gingen ze vooral ook voor hun eigen kans. In de tweede helft lag de focus op het samenspel. DIOS speelde inmiddels met 7 spelers. Onze kanjers kregen ook een beetje medelijden met hen en gaven ze meer ruimte en gooide zachter op het doel.

Iedereen heeft een keer op het doel geschoten. Het samenspel in de tweede helft ging een stuk beter.
Roda heeft de wedstrijd gewonnen met 1 tegendoelpunt en heel veel doelpunten voor.

Op naar de volgende thuiswedstrijd met deze toppers!