F1: Ventura thuis

Het was wederom een mooie dag voor een wedstrijd. Vandaag onze eerste thuiswedstrijd tegen Ventura. Er was veel publiek aanwezig om onze kanjers aan te moedigen.

De F-jes waren weer enthousiast en hadden zin om te spelen. Vorige week was het leeftijdsverschil en niveau erg groot en we hoopten dan ook dat dit vandaag minder groot zou zijn.

Helaas was dit niet zo. Al snel bleek dat wij veel sterker waren. De scheids gaf ons team als opdracht om niet meer te dribbelen, maar alleen maar over te spelen met elkaar. Dit was meteen een goede oefening voor het samenwerken.

Ook zonder te dribbelen wisten de kids ze met weinig moeite het doel in te schieten. Anouk, Yuna, Manuela en Rahul kunnen al hard en gericht schieten. En hebben meerdere mooie doelpunten gemaakt. En ook Elvia, Damaris, Aaron en Haley hebben meerdere keren op het doel geschoten en gescoord.
Ook in de verdediging ging het lekker. We hebben geleerd om niet met zijn allen om 1 aanvaller te gaan staan, maar ons juist te verdelen.

We gingen met 9-1 de rust in. De scheids had voor de tweede helft een nieuwe opdracht. De kinderen moesten gooien met hun andere hand. Dit vonden ze wel wat lastiger, maar weerhield hen niet om te gooien. Eindstand was 15-3 voor onze F-jes.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Wij hebben er weer zin in en hopen op net zoveel publiek als deze week.