GC1: Verliezen is leren

Vandaag mocht de GC1 aantreden tegen DES’72 GC1. Tegen dit team hebben we in de D wel eens gespeeld, dus het was geen totaal onbekende..

Viënne is helaas nog geblesseerd, Selm kon minder hoog springen dan hij dacht dus ook geblesseerd en Queenchely is helaas door haar enkel gegaan en had niet getraind en kon daardoor ook niet spelen.

Vandaag hebben de spelers een belangrijke les geleerd. Begin goed en alert aan de wedstrijd!!! Helaas deden ze dat niet en was de stand bij de drinkpauze na 12,5 minuten 1-8… Als coach is dat vreselijk frustrerend, zeker voor degenen die mij kennen. Het was een achterstand die we nog niet eerder meegemaakt hebben. Eens kijken hoe het team hier mee omgaat.

Het mooie wat ik vandaag heb gezien is dat ze wel door bleven gaan om de wedstrijd te winnen. Met een ruststand van 8-13 vochten ze al goed terug.

Proberen dat in de 2e helft vol te houden. Ze hebben gevochten als leeuwen, bij de drinkpauze in de 2e helft stonden ze nog maar 3 punten achter. Helaas vergaten ze verder als team te spelen en werd er teveel voor individuele acties gegaan.

Met een uiteindelijk uitslag van 18-20 hebben ze laten zien dat ze echt wel kunnen handballen. Ze verloren de partij maar hebben zoveel mooie dingen laten zien.

Dingen waar we wekelijks op trainen gaan steeds soepeler en sneller. Ze zitten nog volop in het leerproces (ook mentaal) maar heel soms zie je dingen waarvan ik verwachtte dat ze die nog niet kunnen.

We hadden afgesproken dat het veldseizoen een leerproces is en daar horen ook fouten bij, deze mogen ook gemaakt worden. Ik bekijk het positief, de 2e helft hebben we gewonnen. Daar hebben ze aangetoond dat ze echt wel kunnen handballen. Ik ben benieuwd hoe goed dit team uiteindelijk gaat worden als ze vanaf minuut 1 scherp zijn.

Tuurlijk willen we elke wedstrijd winnen, helaas is dat niet gelukt vandaag, maar toch ben ik trots op hoe ze gestreden hebben.