D2: Nattebalspecialisten

Afgelopen zaterdag mocht de D2 het opnemen tegen Feyenoord Handbal D3 op ons eigen veld. Ondanks dat het droog was, zegt dat nog niets over het veld wat nog vochtig genoeg was waardoor bij elke stuit de bal steeds natter werd. Deze uitdaging bij het elkaar aangooien en werpen op het doel, was duidelijk zichtbaar in het scoreverloop van de wedstrijd.

Maar nog voordat de zon doorbrak en het veld ook iets droger werd, was voornamelijk het open verdedigen (op een nog veel betere manier dan de week ervoor) de manier om de bal vaak te onderscheppen.

En ondanks die uitdaging kwamen beide teams toch nog redelijk aan scoren toe.

Dat scoren gebeurt heel vaak door de bal snel naar elkaar over te spelen waardoor er altijd wel iemand vrijkomt en de weg naar het doel weet te vinden.

En zo win je zowaar met 13-7, ook weer in een wedstrijd waarbij dat op het eerste gezicht niet zo een gegeven zou zijn. Daarmee hebben ze in ieder geval onderstaand certificaat behaald!

De volgende stappen die we gaan leren is positiespel, om op deze wijze ook te zorgen dat je verdediging tegenover je nog verder uit elkaar moet staan. Dat instarten zonder bal en elkaar vinden begint al weer aardig op gang te komen net zoals vorig seizoen.

Tyas heeft bewezen dat slechts één helft meespelen toch ook het verschil kan maken!

Jyzelle heeft de coach op een idee gebracht voor een team-uitje, echter heeft hij nog geen locatie gevonden in Nederland waar er een smash-room is waar we lekker alles kort en klein mogen slaan!

Leonora was vaak de speler om aan te spelen als men even niet wist waar de bal naar toegegooid moest worden om het spel op gang te houden!

Jacco wist ondanks de kleine handjes en een natte bal er weer een paar goed in te gooien!

Lauren is een speler waar je niet vlakbij moet stuiteren, ze laat geen kans onbenut om die bal af te pikken op de juiste manier!

Daniek was weer gretig genoeg om de bal te veroveren en zo weer de ploeg naar voren te krijgen!

Jens heeft zich ook bewezen als nattebalspecialist en ook weten te scoren!

Pelle, als hij zelf niet aan scoren toekomt, zie je altijd wel het gat induiken of het gat maken en de beslissende assists te maken!

Melisa wilde voor de teamfoto dan toch gelukkig een uitzondering maken! Hiep hiep hoera! De rest van het seizoen worden het zwarte balkjes, beloofd!

Michi heeft drie mooie kansen gehad op het doel, oh boy wat baalde hij dat de bal vandaag nat was! Maar voor je tweede wedstrijd… Jij gaat binnenkort echt wel scoren!

De Coach