GC1: Strijden in de regen

Dit weekend was het gemengd C-team van Helius de tegenstander. We speelden thuis op ons eigen veld.

Na de teambespreking ging het team enthousiast van start met de warming up. Tijdens de rust van de wedstrijd voor ons, stonden ze met elkaar de keeper warm te gooien. Dit gaat inmiddels allemaal vanzelf, zonder dat wij coaches ze moeten aansturen. Toppers zijn jullie!

De opdracht voor vandaag was goed sluiten in de verdediging en zorg dat je elkaar ziet in de aanval. Dit waren de belangrijkste elementen in de trainingen de afgelopen tijd. Goed gemotiveerd werd er gestart aan de wedstrijd. Toch werden we wel een beetje overvallen door een paar beweeglijke spelers van Helius, waardoor deze zo door de verdediging konden lopen. Toen we met elkaar gingen praten, ging het verdedigen steeds beter. Aanvallend kreeg iedereen de bal en werd er goed naar elkaar gekeken. Er zaten mooie aanvallen tussen, maar doordat de bal steeds natter werd, vonden we niet elke aanval het net. We gingen de rust in met 6 punten achter (8-14).

In de rust hebben we nog even goede afspraken gemaakt over de verdediging en met wat tips gingen ze weer het veld op. Het is dan heel mooi om te zien dat deze tips gelijk worden toegepast. Verdedigend zat het potdicht en Helius kreeg steeds meer moeite met het opzetten van een aanval. Aanvallend werd het voor ons ook steeds lastiger, gooien met een natte bal geeft het spel wel een extra uitdaging. Door korte stukjes te spelen en veel samen te werken, wisten we in de tweede helft net zo vaak als Helius te scoren. Na een verlies in de eerste helft is een gelijk spel in de tweede helft een mooie prestatie. Helaas telt de scheidsrechter het totaal op en hebben vandaag verloren met 17-23. Maar qua ontwikkeling hebben we weer een enorme sprong gemaakt. Ik heb vechtlust gezien en er werd deze wedstrijd niet opgegeven. Jullie hebben heel goed gespeeld en ik weet wat we komende week gaan trainen!

Joppe; Je werd even overvallen, omdat je vandaag in het doel moest staan. Toen je de keuze kreeg besloot je zelf om te gaan keepen vandaag! In de tweede helft heb je op de cirkel gespeeld, je staat hier steeds beter je mannetje.

Laura; Sinds dit seizoen onderdeel van ons team, maar het lijkt of je er al jaren tussen loopt. Jij brengt veel beweging in de aanval, ga eens wat vaker voor je eigen kansen. Verdedigend ben jij niet bang en pak jij goed aan. Vandaag heb je de tweede helft gekeept, dit heb je geweldig gedaan.

Maja; Jij hebt goed overzicht in het spel en ziet jouw medespelers wanneer ze vrij lopen. Je bent een sociale speler, maar ga eens wat vaker voor je eigen kans. Ook jij kunt met een sprongschot mooie doelpunten maken.

Casper; Wat ben jij gegroeid in je spel dit seizoen! Je bent een beweeglijke speler en neemt de wedstrijden en trainingen heel serieus. Verdedigend laat jij van je horen en pak je iedereen aan die binnen de 9-meter komt.

Simon; Nog maar een paar maanden aan het handballen, maar nu al een onmisbare kracht binnen het team. Knap, hoe snel jij je plek binnen dit team hebt gevonden. Verdedigend sta je sterk, probeer in de aanval wat meer rust te pakken en je kansen op het juiste moment te benutten.

Thiago; Jou zien we elke wedstrijd beter worden. Vandaag in de verdediging was je echt geweldig, vanaf de hoek sloot je goed bij en je hebt mooie onderscheppingen gemaakt. Ga in de aanval wat vaker voor je eigen kans, ze zijn er echt.

Niene; Gelukkig kon jij dit seizoen weer aansluiten na je blessure. Je bent een rustige speler en hebt overzicht in het spel. Verdedigend heb ik jou enorm zien groeien vandaag, maakt niet uit wie er tegenover je stond, jij pakte gewoon aan. Aanvallend mag je meer voor je eigen kansen gaan, probeer eens een sprongschot of ga tussen de verdedigers door.

Miloud; Wat ben jij sterk en snel geworden! Vandaag was je op de rechterkant van het veld te vinden, maar regelmatig sta jij ook in het doel. Je gaat goed door voor je eigen kansen, maar houd ook je medespelers in het oog. Verdedigend sta jij je mannetje en daar neem je het team in mee.

Caithlyn; Vandaag hadden we je hard nodig op de rechterhoek, maar ook op de opbouw ben jij een sterke speler. Je durft steeds meer en laat je verdedigend niet zomaar aan de kant zetten. Aanvallend pak jij goed je kansen. Het is fijn dat jij ook af en toe in het doel wilt staan, hier ben je echt niet bang.

Selm; Helaas op de bank vandaag, op een betonblok springen is blijkbaar niet je sterkste kant. In het veld werd je daardoor gemist. Jij bent een sterke speler met overzicht en kan de bal zomaar ineens in het doel schieten. Verdedigend ben jij goed te horen en neem je het team goed mee.

Queenchely; Vandaag afwezig vanwege een ander leuk uitje. Jou zien we ook heel erg groeien. Je bent goed gemotiveerd en probeert alles wat we je zeggen. Ik hoop dat je enkel nu ook even rust heeft gehad en je dinsdag weer kunt knallen. Heb vertrouwen in jezelf!

Vienne; Helaas lig jij er even uit vanwege een blessure aan je knie. Goed rust houden en luisteren naar je fysio is het enige wat je nu kunt doen. Fijn dat je er tijdens de wedstrijden wel bij bent om het team aan te moedigen!

Max; Welkom in het team! Fijn dat je erbij was vandaag om te kijken. We gaan nog een paar weken lekker trainen en dan komen ook jouw eerste wedstrijden eraan.

Marco; Vandaag afwezig wegens een inspirerende cursusdag. Nu konden ze mij een keertje horen langs de kant, maar samen zijn we toch echt een sterker team.

Chantal; Fijn dat jij erbij bent elke wedstrijd. Jij denkt op de achtergrond aan alles waar Marco en ik niet zo goed in zijn. Voor de kinderen ben je tijdens de wedstrijden een luisterend oor, wat moeten we toch zonder jou!

Nicole; Wat fijn dat jij onze keepers regelmatig wat bij wilt leren. Fijn dat je een keertje bij de wedstrijd kon zijn.