DS1: De voorbereiding

Zondag 20 augustus is dames 1 gestart met de voorbereiding van het seizoen 2023-2024. Na een mooi seizoen afgelopen jaar in de hoofdklasse start 1 oktober de nieuwe competitie wederom in de hoofdklasse.

Binnen het team hebben er wat veranderingen plaatsgevonden. René heeft plaatsgemaakt voor Rosita, Myrthe is nu officieel toegevoegd aan de technische staf, Floor is terug na een seizoen reizen en Michela is van buitenaf gekomen om het team te versterken. We zullen het dit jaar zonder Vera moeten doen, zij verwacht in maart haar eerste kindje.

De eerste training vond plaats op het veld van Roda’71 met weer een compleet team. Een aantal spelers moesten nog rustig aan doen na een blessure van afgelopen seizoen, maar met goede moed en enthousiasme werd er gestart. Na deze training werd er gezellig geluncht bij Roda. De eerste twee weken waren we nog op het veld te vinden en sinds 5 september trainen we in de zaal.

Op 9 september stond de eerste beproeving gepland. Een drieluik in Schiedam met Ventura en Feijenoord. Gelukkig met aanvulling van Karin, Ilse en Anouk. Nog niet iedereen was volledig hersteld van een blessure en we hadden nog wat vakantiegangers. Deze eerste wedstrijden waren pittig, maar wel goed voor de conditie. Ilse en Anouk hebben beiden voor het eerst meegedaan en mooie dingen laten zien.

Op 17 september werd er een oefenwedstrijd gespeeld in de Zevenkampse Ring tegen Havas. Karin en Charlie kwamen het team versterken. Een leuke wedstrijd met een leuke tegenstander. Aan beide kanten werden er nieuwe dingen geprobeerd en voldaan gingen we het veld af.

Op 23 september stond er weer een drieluik gepland. Ditmaal in Goirle en GHV en Apollo waren de tegenstanders. Beide onbekende teams, dit maakt het oefenen nog interessanter. Karin, Charlie, Ilse en Laura zijn meegereisd om het team te versterken. Ook in deze twee wedstrijden werden er veel nieuwe dingen geprobeerd aan de kant van Roda. Sommigen met succes, anderen hebben nog wat extra training nodig. Dit keer heeft Laura voor het eerst meegedaan, je hebt geweldige reddingen gemaakt!