D2: Klinkt als… Vroeg je bed uit.

TOGB, daar mochten we ons melden voor een wedstrijd tegen het team D4. Maar dat terrein is zo ontzettend groot dat je er makkelijk kunt verdwalen en ook nog een kwartier extra tijd moet inplannen voordat je een parkeerplek hebt. Eigenlijk is er te weinig ruimte, daar zijn oplossingen voor! Maak van één voetbalveld bijvoorbeeld een parkeerplaats 😈

Uiteindelijk waren we stipt op tijd compleet.

Ook hier weer grote meiden tegenover je, maar al snel werd duidelijk dat dit niets zegt over leeftijd of de jarenlange handbalervaring die zij opgedaan hebben. Ow, ja… Dat kan natuurlijk niet zo lang zijn als je net D bent…

Ook vandaag stond men zonder enige instructie in een 4-2 verdedigingspositie, wat al snel overging in een open verdediging omdat de achterste twee verdedigers dan niet hoeven wachten totdat iemand aankomt.

Al is het soms wat warrig als je ineens geen speler meer te verdedigen hebt en op zoek moet gaan naar wie er niet wordt verdedigd, toch begint het team dat snel in te zien en schakelt steeds sneller.

Wat nog veel beter schakelt is de verandering van verdedigen naar aanvallen zodra de bal is onderschept. Daar doet iedereen in mee.

Voor de dieptepassjes zijn het vooral de jongens die elkaar vaak weten te vinden, maar de meiden beginnen nu langzamerhand ook dit spel steeds beter uit te voeren.

Eerste helft was voorbij en zonder scorebord was er voor de coach eigenlijk geen besef van wat de stand nu was. Dit bleek uiteindelijk 3-13 te zijn.

In de tweede helft was één van de dames zelfs zo cameragevoelig dat ze wist dat paps aan het opnemen was. Mooi, stuiteren we vanaf eigen helft helemaal door tot aan de cirkel en gooien we hem er effe in!

Het verschil was blijkbaar toch iets te groot omdat de bal steeds vaker werd onderschept. Sterker nog, op het moment van een vrije bal tegen werd er zelfs al direct onderschept waardoor de score ietwat hoog opliep. Misschien iets te hoog zelfs, maar ja… We zijn D (al is de yell er totaal niet naar…) dus dan zijn we iets minder snel geneigd om aan te passen. Zeker ook niet als er geen scorebord is, dan heb je het als coach niet eens door.

En zo komen we dan op een eindstand die nagenoeg gelijk is aan het tijdstip als mijn wekker af gaat… 7:30

De coach