GC1: 1 helft focus is niet genoeg…

Vandaag op het programma:
De Treffers GC1 – Roda’71 GC1

Helaas zijn Viënne en Selm nog geblesseerd.

Met een blik op de stand wist het team dat het een zware wedstrijd zou worden. Treffers had alle 3 zijn wedstrijden gewonnen, doelsaldo (59-19).
Zolang ik al coach ben van dit team en dat is al wat jaren, weet ik dat ze kunnen handballen, ongeacht hoe goed de tegenstander ook is.

Vooraf aan de wedstrijd besproken dat het best grote jongens waren waar we tegen speelden (Treffers heeft 6 dispensatie spelers), maar op het toernooi vorig jaar in België speelden we tegen nog grotere jongens. We blijven de 3-2-1 spelen, ook al gaat het wat minder, oefenen zullen we het!

In een spannende 1e helft die echt heel leuk was om naar te kijken, waren ze gefocust, speelden als team en hielpen elkaar ook echt geweldig. Een ruststand van 4-3 was een prachtig resultaat.

De spelers toegesproken om in de 2e helft zo door te gaan. Helaas begonnen ze wat slechter aan de 2e helft, misschien het gebrek aan focus of iets anders? Treffers kon helaas een paar keer zo door onze defensie heen snijden en daardoor liepen we een achterstand op.

Gelukkig blijven de kids wel strijden maar vonden ze jammer genoeg de goede keeper, de paal en de lat op hun weg.

Ze stapte met een 16-7 nederlaag van het veld af, maar ze hebben wel gestreden als leeuwen. Als ze elke wedstrijd spelen zoals in de 1e helft kan het een heel mooi seizoen worden.
Nog maar 1 wedstrijd buiten en dan gaat het echte werk beginnen in de zaal. Iets waar ik als coach echt naar uitkijk!

Je ziet elke week dit team steeds meer groeien, ze gaan echt communiceren met elkaar in de verdediging. Zo mooi om te zien!!!!

Aangezien ze allemaal dit verslag lezen, heb ik voor iedereen een opdracht:

Laura: kom omhoog en schiet vanaf de 9 meter eens, jouw schoten zijn zijn hard!!

Casper: maak je schijnbeweging eens af, soms denk je al ik stop want ze pakken me, misschien pakken ze je wel niet aan en ben je erdoor!

Caithlyn: Scoren! Vandaag veel kansen gehad, misschien eens via stuit zoals we besproken hebben?

Miloud: Als je hoek staat kom dan eens om je opbouwer heen, dan ontstaat er verwarring en krijg jij ruimte!!

Thiago: Jij krijgt 2 opdrachten! De 1e is meer voor je eigen kansen gaan, je hebt een mooie passeerbeweging, gebruik die eens! Als 2e opdracht, laat je eens horen!! Je staat zo vaak vrij in de hoek, maar ze zien je niet, misschien kunnen ze je wel horen dan.

Niene: Komen trainen(😂) en gaan voor je eigen kansen. Je krijgt best veel ruimte, maar of je ziet het niet of je durft niet… gewoon gaan en gooien!!

Simon: Als je Cirkel speelt, laat je ook horen, ook jij stond vaak vrij, gil gewoon dat je de bal wilt. In de verdediging blijf gewoon rechtop staan, je maakt je kleiner, dat is zonde van je lengte!!

Joppe: Je bent zo sterk als verdediger, maar aanvallend gooi je als een watje… dus trainen op met kracht gooien, dan ga je veel meer doelpunten maken en raak je wat minder gefrustreerd.

Queenchely: Als je rechterhoek speelt, ga af en toe als 2e cirkel staan, zeker als je ziet dat jouw directe verdediger blijft staan in de hoek!

Maja: Leren aangeven als je moe bent en toe ben aan een wissel. Je bent zo fanatiek dat je wilt blijven staan, maar het is beter voor het team als je dan even uitrust en er later weer in gaat!

Viënne: Rustig herstellen en weer aansluiten bij het team zodra het kan. Gelukkig ben je er steeds bij als support, anders gaan we je missen.

Selm: Herstellen en geen gekke fratsen meer uithalen. Hopelijk kan je in de zaal weer aansluiten!

Marieke: Af en toe wat harder voor die kinderen zijn, ze zijn mij gewend, dus geef ze gewoon op hun donder!!

Chantal: Volgende keer gewoon naar de handbal komen en niet naar de korfbal met Caithlyn gaan. Is geen sport voor haar!