DS1: Oliveo uit op zaterdagavond

Beide teams hebben, evenals de Hellas dames, 8 punten uit 5 wedstrijden en staan daarmee gedrieën bovenaan in de hoofdklasse. . Het belooft dus weer een spannend potje handbal te worden. De defribilator is opgeladen en klaar voor gebruik.

Tot 4-4 gaat het inderdaad gelijk op, maar dan krijg de dames van Rosita hun wekelijkse 5 minuten dip en door slordig spel kan Oliveo de nodige breaks lopen en een 9-5 voorsprong nemen. Maar de dames herpakken zich gelukkig en nog voor rust wordt het gaatje terug gebracht naar 2 doelpunten en wordt met een 14-12 achterstand aan de thee begonnen. De doelpunten in de 1e helft komen van Nikki 4x, Kim 3x Yentl 2x, Karin, Michaela en Simone 1x.

Roda begint sterk aan de 2e helft. Ginger en Idy verdedigen uitstekend en Yvette en Nicole blinken weer uit en pakken diverse breaks en 3 van de 4 strafworpen. Hierdoor bouwt Roda een voorsprong van 3 doelpunten op. Toch wordt het weer bijzonder spannend want 5 minuten voor tijd staat het gewoon weer gelijk en dan lijkt Oliveo (Onze Leus Is Vooruit En Overwinnen) zijn naam eer aan te doen en neemt 2 minuten voor tijd een 23-21 voorsprong. Maar Roda betekent niet voor niets Recht Op Doel Af en vlak voor tijd is het Kim die de verdiende gelijkmaker binnen schiet. In de laatste 10 seconden kan zelfs de overwinning nog worden binnen gesleept, maar dat zou te veel van het goede zijn geweest. Met 23-23 staat er een terechte eindstand op het scorebord. De doelpunten in de 2e helft kwamen van Nikki en Simone 3x, Floor 2x en Michaela, Yentl en Kim 1x.

Hierdoor blijven de dames van Roda (Reken Op Defribilator Altijd) in de top van de hoofdklasse mee doen. En dat is een knappe prestatie.