DS2: “I Just followed the Tom Tom”

Het is een uitdaging om op zondagochtend om 10.30 uur een wedstrijd te spelen in Warmond. Gelukkig is het voordeel dat de wegen dan nog rustig zijn. We stonden tegenover Warmunda DS1, en ondanks het vroege uur was het volledige team aanwezig!

In de aanloop naar het zaalseizoen lag de nadruk aanvankelijk op techniek en conditie tijdens de trainingen. Recentelijk hebben we ons meer gefocust op loopwegen en beweging in de aanval. Het is inspirerend om te zien hoe het team snel nieuwe dingen oppikt en openstaat voor opbouwende kritiek. Tijdens trainingen hebben we de mogelijkheid om afstand te nemen en analytisch te kijken naar de bewegingen van spelers en waar we eventueel nog verbeteringen kunnen aanbrengen. Door al het harde werk ontstaat er meer rust in het spel. Passes komen aan, er wordt de tijd genomen voor aanvallen, en er ontstaat steeds meer samenwerking. Er ontstaat een team.

De wedstrijd tegen Warmunda was intens. Er werd stevig verdedigd aan beide zijden, en aanvallend werden er interessante zaken getoond. Het verschil was dat Roda vooral beweging zocht in plaats van zich te richten op vaste strategieën. Ik geloof dat deze benadering in de toekomst meer zal opleveren dan de traditionele “lang links”, “frikandel rechts”, enzovoort. Bij rust stonden we drie punten achter, maar in de tweede helft ging het gelijk op, en het bleef een boeiende wedstrijd. Vooral een langdurige aanval van Roda bleef me bij, niet alleen omdat we het idee slechts één keer hadden getraind. De opbouw begon met druk in het midden, waarop positiewisselingen plaatsvonden tussen de linker- (LO), midden- (MO), en rechterbuiten (RO). Deze aanval duurde een hele minuut, en uiteindelijk ontstond er veel ruimte voor Ginger, die haar tegenstander gemakkelijk voorbijging in een één-op-één situatie en scoorde. (en ik pink een traantje weg in mijn ooghoek).

Hoewel we de wedstrijd uiteindelijk nipt verloren, heb ik het gevoel dat we bij een volgende ontmoeting zullen winnen.

Beau: Welkom terug. Je brengt veel zelfvertrouwen en kracht op het veld.

Charlie: Wat straal jij een partij positieve energie uit.

Esmee: Wat kun jij hard schieten! Er ging er precies eentje in het hoekje. Blijf oefenen met de arm.

Ester: Slimme passes naar Nicole en fel verdedigd. Je werkt hard!

Eva: Een krachtpatser in de aanval en verdediging. Het is ongelofelijk!

Ginger: Sterk, snel, en als je zweeft tijdens een sprongschot lijkt het alsof je nooit meer naar beneden komt.

Karin: Snel en je kan hard schieten. Gebruik dat eens om te passeren. Je kan het!

Lieke: Lekker gekeept. Ik zie je groeien met het team.

Nicole: Slim op de cirkel. Fel in de verdediging!

Johanna: Super technisch, altijd vrolijk, je geniet echt!

Lisanne: Ondanks je blessure altijd aanwezig. Je help me altijd langs het veld. (maar ik zie je liever in het veld)

Oh ja, als je wilt weten waar deze kop op slaat, vraag het dan maar aan de dames van DS2.