HS2: Volle bak en groeit en groeit

Een weekend wat om een verslag vraagt, of eerder een uitleg.

Vrijdagavond is de training van HS2, 13 spelers aanwezig. HS2 groeit maar door. Geweldig, 13 spelers bij de training en twee dagen later 13 spelers bij de wedstrijd en dan waren ze er nog niet eens allemaal! (16 totaal)

Tijdens de training konden we eindelijk dingen doen die je normaal bij een training kan doen, wedstrijd-tactische onderdelen op en rond de cirkel. In de wedstrijd tegen DES’72 was dit al zichtbaar, dat wordt wat wanneer we vaker als volledig team kunnen en gaan trainen.

De wedstrijden gaan daardoor alleen maar leuker worden. Helaas hebben wij de wedstrijd van afgelopen zondag verloren, maar voor mijn gevoel dik gewonnen. De aanval ging nog niet helemaal soepel, maar ze vonden elkaar makkelijker en er ontstonden mooie dingen waaruit mooie doelpunten kwamen. De verdediging was lastig tegen DES’72 die iets meer jaren ervaring hebben dan het jonge samengestelde team van Roda ’71.

Ja, samengesteld door nieuwe aanmeldingen, losse spelers en samenvoegen van meerdere teams.

HA1 welke nooit bestaan heeft voor de huidige lichting, zorgt al voor 3 spelers (Anthony, Sven en Thijmen), HS2 had er ook 4 (Erik, Marieuwe, Michael en Raymond), 2 spelers die overkwamen van De Meeuwen (Bram en Yannick), 2 studenten (Franco en Valerian) en 5 “oud” spelers die weer willen handballen (Daan, Jan,  Jelle, Meine en Thijs).

Toch even terug naar de wedstrijd… DES’72 kwam op bezoek in Schuttersveld en het is altijd wel leuk en goed handballen tegen hen! Door een goed gevulde bank is het makkelijker wisselen wanneer je een goede start maakt door de juiste spelers in het begin in te zetten. Waar begin je mee, gelukkig zijn er mensen binnen de spelersgroep die ook ideeën hebben en dat is fijn, is het solide en daarna voor snelheid of start je met een mix van beiden? De keuze was al snel gemaakt, iedereen heeft een favoriete positie en die valt goed te combineren. Het is een mix van solide en snelheid, door vaker als geheel team te trainen, des te beter we als team gaan presenteren.

Volgende week uit tegen Foreholte, ben benieuwd!

De Coach