DS1: Strijdend ten onder door een dingetje

De dames van Rosita boeken deze competitie nogal wisselende resultaten. Thuis(zonder hars) wordt vaak beter gepresteerd dan uit (met hars). Uit bij Heerle was met hars spelen geen probleem. Scherp beginnen was wel een dingetje. Binnen een paar minuten en na een paar breaks van de thuisploeg stond er al een 4-1 achterstand op het bord. Roda klampt gelukkig wel aan en blijft door doelpunten van Nikki, Kim, Kathy en Simone op maximaal 3 doelpunten achterstand. Door goed keeperswerk van Nicole en Yvette wordt de rust met een 14-13 achterstand bereikt.

In de 2e helft hetzelfde beeld. Roda kan maar niet langszij komen, laat staan op voorsprong komen. De verdediging met Idy, Michaela en de van een langdurige vakantie teruggekeerde Maegan staat best goed maar moet het regelmatig met zijn vijven doen vanwege de vele tijdstraffen die aan beide kanten worden gegeven. ook Floor en Ilse melden zich op het scorebord. En dan komt het 2e dingetje in deze wedstrijd en dat is de slordigheid op beslissende momenten. Bij 28-27 een minuut of 3 voor tijd wordt de bal onderschept en gaan er 4 dames de break in. De bal wordt echter verspeeld en in plaats van de gelijkmaker mag Heerle weer aan een aanval beginnen en uiteindelijk het beslissende gaatje slaan. De 31-28 eindstand is toevallig precies 3 doelpunten verschil . Het verschil wat in de eerste paar minuten al op het bord stond.

Donderdagavond gelukkig weer kans op revanche wanneer Gemini op bezoek komt.