D2: Guppen maken de dame het hof

En zo zijn we weer voorbij de voorjaarsvakantie en meteen onze laatste zaalwedstrijd in Schuttersveld, want dat doet ieders buideltje wel pijn. Parkeerkosten zorgen voor de nodeloze ellende (dank u wel Gemeente Rotterdam) in een al even zo troosteloze zaal. Maar, die gaat hierna eindelijk tegen de vlakte en komt er (ooit) weer een mooie zaal voor terug. Met parkeerkosten uiteraard, want sport moet betaalbaar blijven tenslotte!

Nog even nipt meegenieten van deze sfeer, is sinds deze wedstrijd (en afgelopen week bij de trainingen) onze stagiaire begonnen nadat ze gevraagd heeft naar een stageplaats bij het meest irritant en vervelende team (de opleiding moet tenslotte wel wat uitdaging bieden).

Nou, dan kom je vanzelf bij de bengels van de D2 uit!

Met slechts een korte week introductie van het team, samenstelling, kennis, kunde, motorische en/of geestelijke afwijkingen, moest zij zich daar een beeld van vormen. Ze zal gedurende het resterende deel van het seizoen steeds meer het voortouw nemen in coaching, zodat coach Erik eindelijk tijdens het veldseizoen in de luie tuinstoel kan zitten met een fris drankje ernaast!

Maar daar denken de bengels iets anders over…

ETC is een ploeg die erg defensief verdedigt, niet helemaal zoals het hoort te zijn binnen E/D jeugd, maar ssssst, niets zeggen, het geeft ons namelijk de mogelijkheid om het oplossend vermogen van het hele team op te krikken. Ze moeten iets, is het niet de onderschepping, dan wel breed en diep staan en niet als F-meute in het midden binnen de 9 meter meuten.

Met enige achterstand in de rust, was eigenlijk wel een beetje duidelijk welke kant het op zou gaan. Maar het team bleef gemotiveerd doorgaan en er kwam zowaar nog een kleine eindsprint aan.

Ondanks de 12-15 eindstand is vooral het plezier wat ze erin beleven als er weer een doelpunt wordt gemaakt en de knappe acties die ze zo af en toe laten zien, iets wat de ogen van onze nieuwe assistent coach een beetje deed glinsteren.

De grappen en grollen onderling, maar ook de snappy comebacks in commentaar welke eigenlijk veel te wijs zijn voor uit die mondjes, is wel iets waar ze even aan moest wennen. (Jep,… ik heb ze eigenlijk al verziekt…)

Maar vooral de jongens deden het er volgens mij een beetje om, om de dame vandaag het hof te maken…

Op naar de volgende wedstrijd!

De coach