DA1: Een offday?

Afgelopen zondag moest Roda’71 DA1 tegen WPK/Westlandia DA3. Met een blik op de stand zou je zeggen dit is een wedstrijd die ze kunnen winnen, maar Westlandia heeft wel zijn laatste 2 wedstrijden gewonnen en zit misschien wel in een flow. Roda daartegen heeft afgelopen wedstrijd laten zien dat het aan strijdlust niet ontbreekt. Altijd interessant hoe zo’n wedstrijd zich dan ontwikkelt.

Dat Westlandia beter en makkelijker is gaan handballen is duidelijk te zien ,Roda had het er in de 1e helft heel lastig mee. Ondanks meerdere goede reddingen van Laura gingen de dames van Roda met een achterstand de rust in.

In de 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. Roda had moeite om door de defensie te komen en andersom lukte het Westlandia wel. Ook al kwam er nog een kleine eindsprint van Roda , het mocht niet baten om de punten in Rotterdam te houden. De dames verloren met 19-23.

Was het onderschatting, was het niet fel zijn vanaf minuut 1, zat het team niet lekker in zijn vel?  Wie zal zeggen. Het was in ieder geval duidelijk dat het team zijn dag niet had, terwijl het in potentie een team is wat veel andere teams kan kloppen. Helaas was dat vandaag niet aan de orde.  Zulke wedstrijden horen er nu eenmaal bij, als je maar leert van die wedstrijden.

Isabel: Jouw enthousiasme en strijdlust is niet te evenaren. Blijf dat lekker doen, het kan echt het verschil maken in wedstrijden.

Laura: Lekker staan keepen met heel wat mooie reddingen,  ook al had je al een wedstrijd in de benen.

Sterre: In het begin had je het even lastig, daarna herpakte je jezelf en ging het beter. Aanvallend ben je echt aan het groeien.

Elena: Je bent echt al vooruit gegaan, maar je kan echt nog veel beter. Pak die meiden aan, je kan het echt. Met je schoten op doel had je een beetje pech, blijf het proberen!

Nienke: Aanvallende dreiging heb je genoeg, soms lijkt het wel alsof je door je tegenspeelster heen wil. Probeer je spel wat te variëren,  dan ben je minder voorspelbaar.

Anoek: Het rustpunt in het veld, je straalt zoveel rust uit en je schoten zijn zo perfect gegooid. Je afronding was deze keer iets minder maar blijf vooral doorgaan ermee.

Anouk: Aanvallend ben je echt sterk, maar ook voor jou geldt; probeer eens te variëren,  dan wordt je echt nog sterker.

Ilse: Je kan zo leuk spelen, dit was gewoon jouw wedstrijd niet, dat hoort er ook bij. Blijf vooral doen waar je goed in bent, druk zetten en die geweldige schoten op doel.

Martje: Verdedigend sta je echt goed , aanvallend kan je nog veel beter. Blijf daar aan werken en krijg vertrouwen in jezelf!!!

Viënne: Na lange tijd weer meegedaan met de A, ook nog op posities die je niet meer in de C speelt. Blijf werken en nadenken, ook jij kan veel beter!

Het is dus nog steeds wachten dat alle potentie eruit komt , maar het gaat er komen. Sander blijft goed sleutelen aan het team en dat verdienen ze ook!