DS1: Oliveo thuis – Altijd spannend

Na een vakantiebreak van enkele weken werd de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen de dames van Oliveo. Aangezien de uitwedstrijd na een spannende slotfase en een gelijkmaker van Roda vlak voor tijd in een gelijkspel was geëindigd, was de kans op een spannende wedstrijd wederom groot. En de toeschouwers werden niet teleurgesteld. Roda schoot uit de startblokken en name een 3-0 en 4-1 voorsprong door goals van Kathy, Floor, Simone en Michela. Maar ondanks prima keeperswerk van Laura en Nicole kwam Oliveo toch weer langszij een nam het zelfs een voorsprong. De score schiet alle kanten op en de ene keer is Roda de bovenliggende partij en dan weer Oliveo maar bij rust is de stand met 15-15 in evenwicht.

De 2e helft geeft eenzelfde spelbeeld en door doelpunten van Nikki, Idy, Kim, Yentl en Maegan komt elke speelster aan scoren toe, maar is het genoeg voor de overwinning? Daar lijkt het wel op als Kathy een halve minuut voor tijd de winnende lijkt te maken. Met nog 7 seconden op de klok krijgt Oliveo nog een vrije worp en helaas voor de dames gaat de bal stijf de kruising in en eindigt ook deze wedstrijd in een gelijkspel wanneer de scheidsrechters bij 26-26 de wedstrijd afblazen.

Inmiddels is wel duidelijk dat de dames zich hebben gehandhaafd en ook volgend seizoen in de hoofdklasse zullen uitkomen.

Een knappe prestatie van Rosita en haar team.