DS1: Winst in de spannende derby tegen Feyenoord

In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord DS1 waren de dames van Rosita gebrand om zich voor de nederlaag in de uitwedstrijd eerder deze competitie te revancheren. Maar dat is op voorhand geen zekerheid want Feyenoord is een lastige en fysiek sterke tegenstander. Het begin gaat gelijk op, maar doordat Floor het ene na het andere fraaie doelpunt scoort en doelpunten van Kim, Idy, Kathy en Simone lijkt er met een 9-5 voorsprong niets aan de hand. Maar Feyenoord geeft zich niet zo makkelijk gewonnen en komt nog voor de rust terug tot 13-13.

In de 2e helft neemt Feyenoord een paar keer een punt voorsprong, maar Yentl en Nikki blijven vrolijk door scoren en zorgen ervoor dat Roda weer aan de goede kant van de score komt. Als Laura een 7meter prachtig stopt en Nicole een aantal prima reddingen in huis heeft, kan het beslissende gaatje worden geslagen. Maegan maakt nog een fraaie lob en Michela onderscheidt zich in de verdediging. De dames van Roda blijven handballen en laten zich niet gek maken door het steeds fysieker spel van Feyenoord en weten de wedstrijd met 27-23 over de streep te trekken. De 2 punten blijven in Rotterdam, maar wel bij Roda.

Doelpuntenmakers: Nikki 8x, Floor 5x, Kim 4x, Yentl en Kathy 3x, Simone 2x en Idy en Maegan 1x