D2: De moeilijkste fase

Het was geen pretje om met 3-31 te verliezen van DES ‘72, maar het was ook tijd om iets een keer heel duidelijk te maken aan de groep. We zijn nu al sinds het tweede deel van de zaal stapjes aan het maken naar het uiteindelijk “volwassen” handbal. En dat is niet zwart/wit, er zijn nog wel wat tussenliggende fases. De fase “werken naar C-jeugd”, “werken naar B-jeugd” en daarna hopen we dat je ook binnen de A-jeugd de laatste stappen kunt maken (maar A is al bijna identiek aan senioren!)

En de moeilijkste fase is die eerste stap waarin we voorbereiden op het breed en diep staan, om zodoende straks met meer vooruitziende blik op het veld te kunnen staan wanneer je overgaat naar de C-jeugd.

Die moeilijkste fase zitten ze nu middenin, beginnend met het loslaten van het oude “vertrouwde” spel waarin ze zelf een soort van overzicht dachten te vinden in de chaos.

Sommigen begrijpen wat er moet gaan gebeuren in de nieuwe opzet, waar anderen nog compleet vragend om zich heen kijken. Als ze dus niet weten wat ze moeten doen, dan gebeurt er dus eigenlijk niets en valt alles stil. Dit is de alles beslissende opstap naar teamsport; spelen als een team en dan ook volledig als team.

Daarom is het heel belangrijk om nu goed op te letten bij de trainingen. Leer wat jij moet doen, leer wat jij van de ander moet verwachten en leer wat de ander van jou moet verwachten. Zo kom je tot echt samenspel als team!

Even door de zure appel heen bijten, dit gaat goed komen!