D2: Breed en diep in Maassluis

Het begon woensdagavond al goed bij de training. Geen Sophie, geen Luuk, dus Erik mocht het weer eens alleen proberen. Met een krijtje in je hand kom je door gans handballand, voor oud jeugdleden maar al te bekend, die training dus… Breed en diep zonder gemiep, laat het een keer goed zien en wellicht gebruiken jullie het misschien.

En daar waren we dan, met hesjes in Maassluis, die waren we dan uiteindelijk niet vergeten. Maar wel twee van onze spelers die hun sportschoenen waren vergeten. Nou, dan maar met de laarzen in het doel staan. En de ander had een mond vol met protest waarom bij deze schoenen de veters gewoon los moeten zitten. “Mode en sport gaat niet samen, dus strikken maar of stikken maar…” (strikken dus…)

En dan begint de wedstrijd. Wie heeft het gezien? Wie heeft die training gezien? Wie had ooit gedacht dat zij bij de wedstrijd dit METEEN zouden toepassen? Die stille hoop had ik in ieder geval wel, net zoals ze collectief ook tijdens hun jaren in de E-jeugd nieuwe dingen leerden en meteen probeerden toe te passen.

Was het lastig? Jazeker. Maar dit is wel de stijl waar je naar toe moet groeien. Het is nu nog heel statisch, maar ze beginnen stuk voor stuk naar elkaar toe te bewegen. Dit is investeren, leren en toepassen en volgend seizoen kun je hier de grotere stappen in gaan maken.

Na de wedstrijd was het tijd voor een wat minder leuke mededeling. Volgend seizoen ga je door als tweedejaars D. Maar helaas zal trainer/coach Erik daar niet meer bij zijn, want na ruim 17 jaar komt de tijd dat hij vanaf volgend seizoen een stapje terug gaat doen; iets met nieuwe baan en teveel vrijwilligerstaken, iets met een mogelijk aankomende verhuizing buiten de regio.

Voorlopig is het nog niet zo ver, we gaan dit seizoen lekker samen afmaken en nog een paar leuke activiteiten voor de boeg zoals kamp en verenigingsdag om dit seizoen af te ronden.

Dus laten we er wel een feestje van maken!

Voor mij begint dat feest deze week overigens, dan ben ik een week vrij en zien jullie mij maandag 22 april weer bij de training!

De coach