DS3, of 2, nee toch gewoon 3!!

De wedstrijd van het jaar!
Dames 2, Dames 3,… iets waar wij toch niet zo goed aan kunnen wennen: wij zijn “gewoon” Dames3! Wat we steeds beter gaan doen is wedstrijden vlak na elkaar spelen, 26 mei, 29 mei, en als klap op de vuurpijl 3 juni!

De wedstrijd van het jaar: de derby van oost, waar we 26 mei op de vroege ochtend mochten komen opdraven. Een “heerlijke” wedstrijd op kunstgras, zonder frustratie, en onder het kundig oog van de scheidsrechter hebben wij ons spelletje gespeeld, helaas verloren, niks wat we niet gewend zijn verder.

Daarna op 29 mei een thuiswedstrijd tegen HVOS, wat scheelt, in elk geval geen kunstgras bij ons thuis. Een leuke wedstrijd, waarin wij verdedigend laten zien dat we niks onder doen aan de andere teams in onze competitie, helaas laten we het in het maken van de doelpuntjes nog een beetje liggen.

Dan op 3 juni de wedstrijd tegen DES’72 – een team wat net 1 plekje boven ons staan in de ranking. Stiekem had ik al gekeken naar hun eerdere uitslagen, en met in dat in het achterhoofd begonnen wij positief en gemotiveerd, zoals altijd, aan de wedstrijd. De eerste helft gaat het gelijk op, wat voor ons al heel spannend is en we gaan met een 5-5 stand de rust in, keepers wissel voor de 2de helft en weer wat extra snelheid in het veld. Tweede helft is wat rommeliger, maar we komen op voorsprong en lopen zelfs nog uit op 3 punten verschil. Met de overwinning binnen handbereik lijkt er soms toch een soort van paniek te ontstaan en gaan er ballen naar de verkeerde partij, over de lijn en over het doet, de tegenpartij loopt nog een puntje in, maar we weten het verschil op 2 punten te houden en EINDELIJK hebben we weer eens een wedstrijd gewonnen. Eindstand 11-9 Groot feest!! Een rondje van de coach!!