DC1: Anders dan in de training

Een wedstrijd is anders dan een training. Dan kun je je technieken pas echt finetunen. Gelukkig konden we weer een wedstrijd spelen! Whoopwhoop!

Net als de HC1 hadden wij een spelers probleem. Anne, Ilse, Zainab en Jill konden niet aanwezig zijn tijdens de wedstrijd. Gelukkig konden we Sterre en Nienke deze keer toevoegen aan het team in overleg met Vires. Sterre en Nienke super bedankt dat jullie op zo’n korte termijn mee wilde spelen. Top!

Ondanks de weervoorspelling van een koele zaterdag was het toch behoorlijk warm.

De eerste minuten van de wedstrijd waren nog onwennig. De meiden waren onzorgvuldig in de passing waardoor Vires als snel 3 doelpunten maakte. Gelukkig kwam Roda een beetje in het ritme en maakten we er ook snel twee.

Vires heeft een aantal grote meiden en ze staan 6/0 in de verdediging. Dan heb je een aantal wapens tot je beschikking. Druk zetten waardoor je twee tegenstanders aan je bindt, afstand schoten, de cirkel gebruiken. Of snelle tegenaanvallen gebruiken waardoor ze nog niet goed kunnen verdedigen.

De meiden deden hun best met druk zetten maar de timing was net niet goed. De afstand schoten ontbraken overtuiging. (jullie kunnen zo goed schieten) In break outs ontbrak vaak nauwkeurigheid in passing. Maar wanneer dat er wel was zag ik een groep dat veel techniek in huis heeft en hele mooie dingen kan laten zien. Zo’n wedstrijd helpt je je vaardigheden te verfijnen.

In de eerste helft liep Vires uit naar 8-3. Maar door hard werken en een aantal mooie tegenaanvallen kwamen we knap terug naar 8-7. Top!

In de tweede helft begon de warmte zijn tol te eisen. De kids werden moe waardoor ze te weinig bewogen in de aanval en dus aangepakt konden worden. Toch zag ik een aantal mooie aanvallen en doelpunten. We bleven bij Vires qua doelpunten in de buurt maar konden ze helaas niet inhalen. Eindstand 14-11

Laura: Wat een mooie pot heb je weer gekeept. En je was ook jarig! Gefeliciteerd!! Vooral de redding, dat je de doelpoging tegenhield, de bal weer het veld insprong, Vires weer op doel schoot en dat je hem WEER tegenhield. Wauw!

Kailyn: Dat was weer pittig voor je na zo’n lange tijd een wedstrijd. Je hebt een paar harde ballen op doel geschoten. Hard gewerkt meid!

Sterre: Top dat je mee wilde spelen. Je bent op meerde plekken in te zetten. Super bedankt!!

Romy: Zoals altijd wanneer jij 1 op 1 tegen de keeper staat hoef ik al niet meer te kijken en kan ik een doelpunt bijschrijven. Nog 2 wedstrijden en dan ga je naar Oliveo. Wat zullen ze blij met je zijn!

Anouk: Pittig, fel. Ik vindt je zo mooi verdedigen en aanvallen. Ik weet dat het af en toe frustrerend is wanneer je tegen een 6/0 verdediging staat. Maar dan is de ruimte krijgen d.m.v. druk zetten vanuit de hoek heel belangrijk. Je kunt het niet in je eentje, het is een teamsport. En wanneer je die ruimte krijgt, ziet de verdediger alleen een waas die haar passeert.

Isabel: Wat deed je het goed op de cirkel. Jij hebt zo’n mooi schot met een zweef moment. Geef jezelf de ruimte! Nu ging je net te lang door met lopen waardoor de verdediging vat op je kreeg. En dat je je mooi schot hebt heb je deze wedstrijd regelmatig laten zien!

Anoek: Jij bent zo goed in het midden. Rust en tempo breng je. Je hebt een goed schot wanneer je dat met volle overtuiging gooit. Gebruik dat vaker.

Nienke: Je eerste wedstrijd met Roda en al meteen een doelpunt vanuit de hoek meepikken! Dat belooft wat volgend seizoen. Top! Nog bedankt dat je op zo’n korte termijn mee wilde spelen.