C-Boys: 30 van 50

Vandaag moesten de jongens C tegen de Treffers in de Boog. In onze aanvang naar de belangrijkste wedstrijd tegen de Meeuwen, was de discussie nog volop gaande over doelpuntensaldo. Dat hebben we echter maar even de kop ingedrukt; we winnen alles, of we verliezen. Kampioen worden op basis van een doelpuntensaldo betekent gewoon “niet goed genoeg”.

Best wel een uitdaging als je makkelijk kunt scoren in zo’n wedstrijd, maar daarvoor bedacht de coach de regel “even warmdraaien in de eerste 10 minuten en daarna gaan we spelen op basis van het oefenen van alle wissels die we in een wedstrijd moeten kunnen beheersen”

En zo geschiedde. De boys hebben na 10 minuten vrij spel voortdurend geprobeerd een aanval op te zetten. De pret werd echter een beetje gedrukt door Casper en Mike die voortdurend in staat waren de bal te onderscheppen en meteen in de break te gaan.

De pret drukken, ach, het resulteerde in een 1-19 ruststand, dus zij waren eigenlijk de grondleggers om in de tweede helft alleen nog maar de bal te onderscheppen en de bal in de ploeg te houden om zodoende een normale aanval op te zetten.

En zo geschiedde. De boys hebben de tweede helft 15 minuten lang de Messi, Hassan en druk zetten geoefend. De loopjes zijn bekend, men kan ze toepassen en de rest is verfijnen en blijven kijken op elk moment van de wissel. De laatste minuten was het weer groen licht om gewoon zelf wat te proberen. Vliegertjes lukken meestal niet als je alleen YouTube kijkt jongens…

En als je er dan toch eentje wil oefenen, probeer dan deze haha!

De 4-30 overwinning geeft duidelijk aan dat oefenen meer nut heeft dan nodeloos in de break blijven gaan om de 40 te halen, dat zullen we zien op 16 januari om maar te bewijzen dat meeuwen net als kip smaken!