E1: Eerste wedstrijd, meteen goed!

Met een schitterend zonnetje op deze augustusdag mocht Roda E1 aantreden tegen TOGB. Na een goed seizoen nu andere trainers voor de groep. Waar de trainingen in het water leken te vallen afgelopen week, konden we nu laten zien wat we kunnen bij mooi weer.

Een jongensteam tegen alleen maar meiden. We gingen het wel zien. De bedoeling was in ieder geval om plezier te maken met elkaar. Naar voren verdedigen en veel bewegen in de aanval. Er is namelijk sinds dit seizoen meer ruimte in het veld nu de cirkelpositie vervallen is.

We kwamen nog achter, maar al snel lieten we merken dat we ons niet zomaar gewonnen zouden geven. Twee tegengoals per helft is erg goed. Als we daar dan ook lekker bij scoren komt er al gauw een mooie uitslag op het bord. Hoewel het niet het allerbelangrijkste is, is het natuurlijk altijd leuker als je wint.

Kye: Erg oplettend vandaag. Je reageerde meteen toen de tegenstanders een bal niet goed weg kregen. Niet aarzelen, maar meteen scoren. In de tweede helft liet je zien dat je ook goede dingen kan laten zien als keeper. Een paar prachtreddingen!

Méoni: Als de tegenstander de bal heeft terwijl jij in de buurt bent kunnen ze hem beter erg snel doorspelen. Je hebt hem anders toch wel. In de aanval liet je zien dat je weet wat scoren is. Je speelde ook op meerdere plekken goed, dus dat geeft veel vertrouwen.

Milan: Nieuw bij het team, maar in de verdediging meteen bezig met onderscheppen en in de aanval als een ware spelverdeler. Als Milan de bal heeft is dat bijna een garantie voor een prachtige pass. Natuurlijk gaan we nog veel oefenen en dan ga je hele mooie goals scoren.

Riley: Eerste helft gekeept en na die eerste goal was je klaar met het oprapen van ballen uit het doel. Ze hadden nog een keer geluk, maar verder hield je alles tegen. Tijdens het spelen kreeg je wel wat kansen. Ik weet dat je die liever had gemaakt, maar ik ben vooral blij dat je kansen hebt gekregen. Doelpunten gaan er zéker komen. Je bent al erg dichtbij!

Sven: In de verdediging ben je fel en daarmee zorg je ook dat je veel op de break kan gaan. Je scoorde een paar mooie doelpunten en niemand kwam je voorbij. Je had zelfs een prachtige schijnpass in huis! Echt heel erg goed gespeeld.

Thijmen: Als jij in de break gaat, dan komt er een turbo op. Niet normaal hoe hard je dan ineens kan rennen. Je liep je ook erg vaak goed vrij. Nog niet altijd wordt dat gezien, maar daar zijn trainingen voor. Klasse gespeeld als een echte aanvoerder!

Timothy: Gekomen van de F en dan ineens een groot veld, veel meer taken. Hoe zou dat gaan? Maar als je nu al twee hele mooie doelpunten maakt (prachtige stuit in de hoek), waar gaat dat dan eindigen. Ook meteen onderscheppen in de verdediging.

Tristan: Voor jou is de omschakeling naar aanvallend verdedigen het grootst, maar ik heb ook jou een aantal keer de bal zien onderscheppen. In de aanval deed je bijna alles goed. Met als resultaat een aantal doelpunten op belangrijke momenten. Je werkte ook goed samen met de hoek.

Alles bij elkaar dus een prachtige wedstrijd. 14-4 winnen en allemaal goede dingen laten zien. Dan is het hier ook de plaats om te zeggen dat een wedstrijd alleen leuk is als tegenstander ook sportief speelt en dat was zeker het geval. Ook een compliment voor de spelbegeleider/scheidsrechter die haar eerste E-wedstrijd floot. Ook dank aan het publiek voor het fanatieke en positieve aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Volgende week spelen we bij Helius. Een nieuwe uitdaging!