Ventura DS1 een maatje te groot voor Roda DS1

Na twee wedstrijden stonden de DS1 van Roda vrij onverwacht bovenaan met twee overwinningen uit even zovele wedstrijden. Een knappe prestatie na de promotie van vorig seizoen. Maar ook de 3e tegenstander had beide wedstrijden gewonnen dus was er in deze derde wedstrijd gelijk al een interessant duel om de koppositie in de eerste klasse. Door een tweetal vakanties moest Roda echter zonder wissels aantreden waar de tegenstander over een bank vol wissels kon beschikken. De scheidsrechter van dienst schitterde door afwezigheid, maar gelukkig was de scheidsrechter voor de volgende wedstrijd ruim op tijd en welwillend om een wedstrijdje extra te fluiten, waarvoor dank. Roda nam door een strakke vrije worp van Iris direct een voorsprong, maar Ventura stelde snel orde op zaken. Via 2-2 liepen ze uit naar 6-2. Maar Roda knokte zich weer terug in de wedstrijd en met doelpunten van Fiona en Natascha werd het verschil weer tot 1 terug gebracht. De dames van Ventura speelden aanvallend het spelletje dat wij ook voor ogen hebben. Snel, gevarieerd en met lopende mensen zonder bal. Aangezien ze dit prima deden en ook nog eens twee prima schutters van afstand hadden, waren ze de bovenliggende partij. Yvette van Winkel keepte echter een prima eerste helft en hield met de nodige reddingen de marge op een overbrugbare afstand. In de laatste minuten voor rust werden er echter een aantal vrije kansen gemist (lees: de keeper van Ventura had een paar geweldige reddingen) waardoor de ruststand 9-14 was, terwijl het verschil minder had kunnen zijn.

In de tweede helft werd in de eerste minuten nog steeds prima partij geboden. De marge bleef rond de 5 punten bungelen en met name de verdediging stak goed in elkaar. Simone gunde haar tegenstandster weinig ruimte en pikte ook aanvallend haar doelpuntjes mee. Yvette en Marieke hielden het centrum van de verdediging potdicht en verdedigen hard maar fair (soms net niet fair genoeg zodat het toch een paar 2 minuten straffen opleverde). Nicole, die de tweede helft keepte, hield haar doel aardig schoon. Het numerieke verschil (geen wissels tegenover een volle bank) ging echter zijn tol eisen en langzaam maar zeker liep Ventura verder uit. Ook Roda maakte nog een paar mooi uitgespeelde doelpunten, alleen dat waren er minder dan de gele brigade van Ventura, waardoor de wedstrijd met 15-24 werd verloren. Toch kunnen de dames terug zien op een goede wedstrijd want in bepaalde periodes waren ze gelijkwaardig aan een hele goede tegenstander. Dat biedt perspectief voor de komende weken.