C-Boys: Winst is niet de constante

Onze boys werden zaterdag getrakteerd op een verrassing. “We spelen tegen het sterkste team in de poule”. Hoe de coach dat dan wist na slechts twee wedstrijden spelen? Tja,… oplettendheid, interpolatie en meer van dat soort zaken, net zoals hij het weer voorspelt voor wat betreft de trainingen. Een zekerheidsscore van 99%.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd begonnen onze boys best wel sterk, lieten zich nog niet gauw overbluffen en wisten daarmee het spel lekker aan de gang te houden.

Totdat Ventura warm genoeg was gedraaid en zich ging bezighouden met elke foutieve aanspeelbal onherroepelijk af te straffen met breaks.

Dat is echt wel het probleem, er wordt veel te slordig gespeeld, ballen op onverantwoorde manieren aangespeeld en je zag het nu zelf duidelijk gebeuren,… Gaan we het nu een keertje onthouden??

Het laatste kwartier van de eerste helft raakten de boys de grip op de wedstrijd compleet kwijt. Tijd om in de rust even de koppen bij elkaar te steken en weer focus te leggen op de pijnpunten. Aanspelen, rondspelen en niet meteen op het doel gooien.

Dat we de winst niet binnen zouden halen was wel snel duidelijk, echter opvallend was wel dat we een grote constante in de afgelopen drie wedstrijden hebben behaald. 17-10 winnen, 11-17 winnen en vandaag dan met 17-27 verliezen.

The magic number: 17

Dat moge duidelijk zijn!

Alle volgende wedstrijden winnen, en dan kunnen we weer als vanouds genieten van die magische tweede plaats….