D-girls: een moeizame wedstrijd

Dit weekend stond voor de D meiden alweer de 3e wedstrijd van dit seizoen op het programma. Dit keer mochten de meiden op eigen veld het opnemen tegen TOGB.  TOGB was degene die met de bal mocht beginnen, en daar namen ze de tijd voor. De 1e aanval vanuit hun kant werd heel langzaam opgezet en er was geen dreiging richting ons doel. Die eerste aanval duurde echt heel erg lang en de verdediging die normaal lekker fel en fanatiek is werd terughoudend. Ook de 2e aanval van TOGB was een langzaam gebeuren maar ondanks dat resulteerde die aanval in een penalty waardoor de tegenstander op een 1-0 voorsprong kon komen. Roda trok de stand vrij snel weer gelijk maar het was duidelijk dat de meiden niet lekker in de wedstrijd zaten. Ze waren allemaal totaal uit de wedstrijd, de aanval verliep ook moeizaam, de normaal leuke opgezette aanvallen kwamen vandaag niet uit de verf. De schoten op het doel waren ook minder scherp. Het was duidelijk dat de meiden het spel van de tegenstander overnamen. Het positieve was dat na elk doelpunt van de tegenstander de stand door de meiden wel weer snel gelijk getrokken werd waardoor de tegenstander niet ver kon uit lopen. We gingen de rust in met een 5-6 stand in het voordeel van TOGB.

In de rust de meiden duidelijk gemaakt dat ze hun eigen handbal spel moesten gaan spelen. Gebruik te maken van hun snelheid en passeer bewegingen en in de verdediging alert te blijven ook al was dat in dit geval moeilijk omdat de tegenaanvallen lang duurde en de concentratie dan automatisch verslapt.

In de eerste aanval van TOGB werd de stand gelijk op 5-7 gezet maar daarna kregen de meiden weer een opleving. Het handbalspel veranderde weer in het leuke handbalspel wat de meiden zo goed kunnen en de stand werd van 5-7 naar 9-7 getrokken. Maar daarna verslapte het spel weer een beetje. Alle meiden probeerde het zeker wel, maar het was moeilijk om het eigen spel en snelheid te blijven spelen. Bij een 9-8 stand kwam het laatste fluitsignaal en werd de wedstrijd toch nog winnend afgesloten.

De 2e helft hebben de meiden zich keurig terug geknokt in de wedstrijd.

De doelpuntmakers waren deze wedstrijd: Odessa, Laila, Lisanne en Nina.

Groetjes, Marian