F-Team: 3 op een rij….

Zaterdagmorgen 9.15 uur: het is droog, laten we het zo houden tot het einde van de wedstrijden.

Tot Ons Genoegen Berkel (TOGB) is onze tegenstander voor vandaag. Dit is een leuke tegenstander om tegen te spelen.

Groot team met veel wissels en grote kinderen. Nu maar hopen dat ze niet veel beter zijn geworden dan ons laatste treffen in Berkel. Deze werd in het voordeel van TOGB afgesloten.

Laten we maar eerst even warm lopen en gooien en wachten op het begin van de wedstrijd.

TOGB mag beginnen met de bal en komt gevaarlijk in de buurt van de cirkel, maar door knap verdedigingswerk van Roda komen ze niet tot scoren. Roda mag het nu gaan proberen richting het doel van TOGB.

Het overgooien gaat niet helemaal zoals het zou horen, maar ze komen in de buurt van het doel….maar weten het nog niet te vinden. De beide coaches geven aan dat er iets lager gegooid moet worden.

We hebben voor de training van aankomende woensdag een nieuw punt van aandacht, overgooien en pionnen omgooien.

We gaan zo even door en dan is het Ilse die de eerste punt scoort, nadat er al veel op het doel gegooid is door het hele Roda team, soms er over en soms er naast.

TOGB weet ook ons doel te vinden ondanks de verdediging van alle spelers. Soms doen ze het met meerdere op 1 speler en staat de rest vrij. Misschien ook een puntje van aandacht voor de training.

De rust is nabij en we sluiten af met een bescheiden winst op TOGB (4-2).

Gelukkig doet drinken weer energie geven en willen ze snel aan de slag. Laat de tweede helft maar komen.

Er zijn 2 langere meisjes bij TOGB die in het voordeel zijn om over de Roda kids heen te gooien en dat doen ze, ondanks dat onze langste speler en de keeper het probeert te voorkomen.

De aanvallen van Roda zijn voor TOGB erg zwaar. We vinden steeds vaker het doel, maar zouden meer kunnen doen als we wat meer de tijd nemen om 3 passen te nemen en of te dribbelen.

Het vrij lopen gaat steeds beter, maar nu nog aangespeeld worden. Dat is wat lastiger, zeker als het gooien en vangen nog niet helemaal optimaal is.

We gaan gelijk op: TOGB scoort en Roda scoort weer terug. Maar daar is het fluit signaal.

En wij zijn weer blij, wederom gewonnen 8 – 6. Top gedaan F-Team.

De statistieken :

Guido 1

Ilse 3

Kate 1

River 3 

Danique: Verdedigen is waar je je volop op inzet. Tip: Probeer niet te lang stil te staan, maar blijf in de verdediging ook bewegen. Ga zo door.

Guido: Keeper zijn en spelen is wat je lust en leven is, scoren doe je met gemak en ballen tegen houden ook. Ga zo door.

Ilse: Aanvallend zie je steeds meer en dat is te zien, scoren gaat je goed af. Ook verdedigend ben je sterk en snel.

Kate: Wat ben je gegroeid. Zowel aanvallend en verdedigend sta jij je mannetje (meisje)

Lois: Nog gefeliciteerd met je verjaardag, 7 jaar alweer. Je bent een grote meid en zo snel dat de tegenstanders niet weten waar je bent, in de verdediging ben je overal.

River: Als jij aan de bal bent, dan weet je het doel te vinden. Soms van eigen helft en soms vanachter een verdediger. Verdedigen doe je ook goed en je bent lastig te passeren.

Tessa: Zo mooi zo als jij over het veld heen gaat, jammer dat je medespelers je niet altijd zien staan. Maar als je de bal krijgt of hebt, dan is een doelpoging waar je voor gaat. Top meissie!

Jullie Coach