D-girls: tegen de Treffers

Dit weekend mochten we afreizen naar krimpen a/d IJssel om het op te nemen tegen de Treffers. Uiteraard hou je als coach ook in de gaten wat de teams in je poule doen. En dan zie je dat na 3 wedstrijden de Treffers er ver boven uit steken. Met een doelpuntensaldo van +71 (!!) ga je je dan toch afvragen waarom zij in deze poule zitten spelen.

Lisanne had zich al voor de wedstrijd afgemeld en tijdens de training van woensdag blijkt Laila last van haar arm te krijgen en het gooien lukt niet meer. Later bij de huisarts blijkt dat Laila een peesontsteking heeft en hoe graag ze ook zelf wel wilt, ze kan en mag gewoonweg niet handballen. En ja , dan baal je als coach, je baalt flink. Juist tegen zo’n tegenstander mis je de 2 opbouwspeelsters. Tot overmaat van ramp blijkt Ruby tijdens de vrijdagavond training last van haar voet te krijgen. Ze mocht dan ook niet meer verder trainen. Ze gaf zelf aan dat ze wel heel graag de wedstrijd wilde spelen maar je houdt er dan toch rekening mee dat er nog 1 minder is bij de wedstrijd. Gelukkig hebben we hele goede E teams en daar zitten hele enthousiaste meiden in die graag ons team willen helpen. Onze dank daarvoor is groot!

Voor de wedstrijd de meiden aangegeven dat ze het niet bij voorbaat op moesten geven, er niet vanuit moeten gaan dat de wedstrijd al verloren is voordat hij überhaupt gespeeld is. Dat het een moeilijke en zware wedstrijd zou worden is 1 ding wat zeker is. De treffers is duidelijk een heel goed team wat makkelijk scoort en heel weinig tegendoelpunten krijgt.

De warming up liep gemotiveerd en het was duidelijk dat de meiden er iets van wilde maken. En dan begint de wedstrijd ….. daar waar de vorige wedstrijd onze tegenstander 5 minuten deed over de eerste aanval, had de treffers binnen 5 minuten al 4 doelpunten achter onze keepster. De treffers lieten zien waar hun doelpuntensaldo vandaan kwam en scoorde er lustig op los. Het was zeker niet zo dat er niet goed verdedigt werd aan Roda’s zijde maar de open 3,2,1 verdediging werkte niet tegen dit team. De treffers hebben maar een kleine ruimte nodig om er doorheen te komen. Daarbij zijn hun schoten op ons doel scherp en doeltreffend en we keken al snel tegen een ruime achterstand aan. Maar onze meiden weigerde om zich daar bij neer te leggen en bleven er vol voor gaan. Het was Lieke die als eerste het net van de tegenstander wist te vinden, helaas werd deze afgekeurd voor cirkel. Maar deze actie leek het team een extra boost te geven. En weer was het Lieke die de bal achter de keepster kreeg de 0 was weg op het scorebord. Opluchting op de bank: gelukkig het wordt in ieder geval geen 27-0 ( de eerste wedstrijd van de treffers was zo geëindigd)

Bij een 12-1 konden de meiden de rust in gaan. In de rust de 6-0 verdediging uitgelegd, de meiden gecomplimenteerd met hun vechtlust. Ondanks de achterstand gingen de meiden gemotiveerd het veld in voor de 2e helft. En wat een 2e helft werd het. De treffers kreeg grote moeite om te scoren, de meiden lieten stuk voor stuk zien dat ze kunnen verdedigen. Er werd goed geschoven, op tijd uitgestapt en wat vooral belangrijk is: ook weer op tijd terug gestapt. Ook Danique stond haar doel als een leeuwin te verdedigen waardoor de treffers de 2e helft maar 5 x(!!)  wist te scoren. Odessa en Nina maakte de doelpunten voor Roda en dan eindigt de wedstrijd bij een 17-3 stand. Het lijkt een grote uitslag maar zeker gezien de 2e helft en de tegenstander is dit een prima uitslag! Meiden, wat ben ik trots op jullie allemaal!! Bedankt voor deze super leuke wedstrijd en jullie inzet. Om met een incompleet team zo’n prestatie neer te zetten is gewoonweg echt goed!

Talitha en Joelle echt onwijs bedankt weer voor jullie hulp! jullie hebben het zeer zeker ook heel goed gedaan! Verdedigend waren jullie in de 2e helft niet te passeren, echt super!!

Ruby ondanks de pijn in je voet een prima wedstrijd gespeeld! Respect voor je doorzettingsvermogen!

Odessa, Otte, Nina, Lieke en Katie: Bedankt voor jullie inzet, doorzettingsvermogen: allemaal een hele goede wedstrijd gespeeld.

Danique: Prima gekeept meid!

Laila: Bedankt voor je positieve aanmoedigingen vanaf de bank!! Het is balen voor jou om de wedstrijd vanaf de bank te moeten volgen. Maar super fijn dat je erbij was! Heel veel sterkte en beterschap met je arm!! Hopelijk kan je weer snel in het veld meedoen!