E2: Een mooie sportieve wedstrijd

Wat is het complex van TOGB groot. Toch meiden?? Op tijd aangekomen bij TOGB, maar toch vrij laat in de kleedkamer, hierdoor hadden we nog maar een kwartiertje wedstrijd voorbereiding over. Dus had de meiden gezegd daar vol voor te gaan!

Gelukkig hadden de meiden er veel zin in, en lieten dat ook in de warming-up goed zien.

Dit was de eerste wedstrijd dat we helemaal compleet waren, dus was ik heel benieuwd wat dat zou brengen. We zagen bij het begroeten al snel dat sommige kids van de tegenstander een stukje kleiner waren. Dit zegt natuurlijk niets. De meiden kregen de opdracht mee om in de verdediging zoveel mogelijk de tegenstander voor zich te houden, en in de aanval veel rondspelen en de ruimte opzoeken. Maar het belangrijkste was dat ze er met elkaar een leuke wedstrijd van zouden maken.

De eerste helft startte goed, de meiden waren goed gefocust en werkten in de verdediging heel goed samen. Mocht er een bal richting doel komen stond daar altijd Tiffany nog om ze tegen te houden. Uit een van de eerste aanvallen werd Anoek goed gevonden, en die maakte een mooi doelpunt, je eerste doelpunt bij de E, super gedaan!

Daarna volgden al snel Joelle en Noa met mooie schoten. Waardoor we al snel met 3-0 voorstonden. Ook TOGB kon wat terug doen, ze draaiden zich vrij op de cirkel en passeerden Tiffany, dit was ook het eerste en laatste doelpunt waarmee ze langs Tiffany kwamen.

Deze eerste helft liep Evrim zich ook regelmatig goed vrij, waaruit ze ook een mooi doelpunt scoorde. Ook je eerste doelpunt bij de E, top hoor!

De rust brak aan met een stand van 6-1.

In de rust de meiden complimenten gegeven voor de rust in de aanval en het geconcentreerde verdedigen, maar ook gezegd dat het belangrijk was dat de focus bleef. De tegenstander was erg beweeglijk en zocht ook echt de ruimte om richting het doel te gaan. Angelina zou deze tweede helft keepen.

De tweede helft gingen de meiden verder waar ze de eerste helft gestopt waren, met scoren. De verdediging zat potdicht, en het 1 op 1 verdedigen ging in de deze tweede helft nog beter dan in de eerste helft. Hierdoor was er voor de tegenstander geen doorkomen aan, op een paar momentjes na, maar toen hield Angelina die ballen er mooi uit. Er zijn weer veel mooie doelpunten gemaakt, ook Tiffany maakte haar eerste doelpunt van het seizoen, top meid. Talitha had in de eerste helft al een paar mooie kansen op de paal zien terecht komen, maar in nu gingen er wel twee mooie ballen in.

De eindstand kwam op 13-1

Angelina: Eerste helft goed gekeken wie er vrij stond, zodat je anderen goed aanspeelde, in de verdediging was je niet te passeren. Tweede helft top gekeept.

Tiffany: Eerste helft prima gekeept, ze konden maar een keer langs je. Tweede helft op de opbouw gestaan, het was even wennen, maar je pakte het goed op, ook nog een mooi doelpunt gemaakt.

Evrim: In de verdediging ben je nergens bang voor, en je tikt dan ook menig balletje weg. Vandaag stond je vaak goed vrij, en werd je goed aangespeeld, waardoor je een paar mooie doelpunten gemaakt hebt.

Anoek: Je wil heel graag, en dat liet je direct aan het begin ook zien met een mooi doelpunt. Verder hard gewerkt zowel in de aanval als in de verdediging.

Joelle: In de verdediging bijna niet te passeren, in de aanval een aantal keer doeltreffend, eenmaal door een mooie schijnbeweging, die willen we vaker zien. Hard gewerkt!

Talitha: Je bent heel doelgericht, en waar je in de eerste helft een paar keer de paal tegenkwam, ging dat in de tweede helft prima. In de verdediging eerst wat afwachtend, maar later feller en alert.

Scout: Je speelde voor het eerst weer mee dit seizoen, je moest een beetje wennen aan dit nieuwe/oude team en andere manier van spelen. Maar al snel stond je je mannetje en had je door wat er moest gebeuren. Verdedigend stond je er goed, in de aanval gaan we nog oefenen met doorgaan en schieten op het doel, dan komt jou eerste doelpunt ook snel, want je hebt een goed schot.

Noa: In de verdediging ben je goed fel en verdedig je op de bal, af en toe was het wat lastig als de tegenstander erg klein was. In de aanval heb je een goed gericht schot, wat ook twee doelpunten opleverde. Top!

Meiden met elkaar hebben jullie het super gedaan, bijna iedereen heeft gescoord en de ruimte gekregen om te scoren. Ik ben trots op jullie!