DS1 blijft overeind in spannende pot tegen Schipluiden

Na vorige week de wedstrijd tegen HVOS in het laatste kwartier verloren te hebben, werd het tegen de dames van Schipluiden weer tijd om wat punten te halen zodat de plek in de middenmoot behouden kon worden. Dat zou niet meevallen want de uitslagen de de tegenstander tot nu toe had neergezet, leverden hen een 2e plaats in de stand op met een doelsaldo van +23. De Roda dames konden dus aan de bak. En dat deden ze vanaf minuut 1 ook. Direct werd er brutaal een voorsprong genomen door een fraaie treffer van Cindy. Schipluiden ging daar direct overheen met 2 treffers, waarna Roda de zaken met 2 treffers van Fiona en Natascha weer omdraaiden naar een voorsprong. Al snel werden er 2 zaken duidelijk. De tegenstander ging na een doelpunt van ons direct in hoog tempo in de aanval zodat er geen moment van verslappen mogelijk was. En als tweede hadden ze een alles bepalende spelverdeelster die heel erg lastig af te stoppen bleek. Toch bleef de score gelijk op gaan en aan het einde van de eerste helft liep Roda zelfs uit naar een verschil van 3 punten door prachtige treffers van Carine en Yvette Stam. Met een 12-10 ruststand kon na een pittige eerste helft aan de thee worden begonnen.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld maar verdedigend had Roda het eerste kwartier de zaken prima voor elkaar. Yvette van Winkel stond uitstekend te keepen en in het midden stonden Marieke en Cindy beresterk te verdedigen. Op de opbouwposities waren het Natascha, Fiona en Yvette die afwisselend de tegenstanders (en met name die enorm snelle spelverdeelster) het scoren beletten. Op de hoeken deden Indra, Simone en Carine hun verdedigende arbeid ook naar behoren. Door zelf regelmatig doelpuntjes mee te pakken via Fiona, Yvette en Natascha bleef Roda aan de goede kant van de score tot een minuut of tien voor tijd. Net als vorige week vielen de twee minuten straffen alleen aan de kant van Roda en hierdoor kon Schipluiden eerst gelijk maken en vervolgens een doelpunt voorsprong nemen. Maar waar vorige week de kracht op het einde van de wedstrijd ontbrak, konden nu wel extra krachten worden aangesproken. Door een doelpunt van Cindy (die via een gelukje via het blok scoorde) was de stand een minuut voor tijd 21-22 in ons nadeel. Een 7 meter worp in de laatste minuut was een prooi voor Cindy die koel bleef (in ieder geval uiterlijk) en de bal in de benedenhoek plaatste. In de laatste seconde mocht ze ook nog uit een vrije bal aanleggen maar via de binnenkant van de paal kon de keepster redding brengen waardoor er een terechte gelijke eindstand van 22-22 in de boeken verdween.

Een knappe prestatie van de dames die elke week conditioneel sterker worden en inmiddels dus een hele wedstrijd op een behoorlijk niveau kunnen spelen tegen sterke tegenstanders. Dat belooft wat voor de laatste twee veldwedstrijden (27 september uit tegen WHC in Den Haag en 11 oktober thuis tegen DIOS). We verwachten ons trouwe publiek dan weer op 2 mooie wedstrijden te kunnen trakteren.  En als jullie (publiek) het team blijven aanmoedigen en de kritiek op de scheidsrechter(s) wat minder luid kenbaar maken (en bij voorkeur helemaal niet) dan zal de trainert daar ook zijn uiterste best voor doen en gaan wij met zijn allen werken aan 4 punten de komende wedstrijden.