DS1 : voor al uw spannende handbalpotjes

Vorige week een spannende wedstrijd die in een gelijkspel eindigde en vandaag de verste uitwedstrijd van het seizoen tegen WHC (Wings Hermes Combinatie) in Den Haag. Met Yvette Stam op vakantie en Cindy niet helemaal fit zou het probleem weleens op de opbouw posities kunnen liggen. In de eerste 10 minuten begint Roda slap aan de wedstrijd. Verdedigend wordt er niet goed ingegrepen en aanvallend is er te veel balverlies en zijn er weinig lopende mensen. Kortom veel te voorspelbaar. Dit leidt tot een 5-1 achterstand waarbij de ene goal uit een goede break out door Simone wordt gemaakt. Middels een 7 meter van Iris en een goal van Fiona komen we terug tot 5-3 maar WHC maakt er al snel 6-3 van. In het tweede kwartier van de eerste helft verbeteren de dames enorm en puntje voor puntje komen ze dichterbij waarbij Marieke uiteindelijk voor de gelijkmaker zorgt. Indra krijgt vanaf de rechterhoek een paar kansen en helaas wordt haar doelpunt afgekeurd wegens cirkel. Maar met de week gaat ze zich beter in het team thuisvoelen. Door een goal van Natascha en een 7 meter van Cindy hebben de dames de wedstrijd omgedraaid. Yvette van Winkel staat het tweede gedeelte van de eerste helft prima te keepen en laat geen doelpunt meer door en dus kan er met een 6-8 voorsprong gerust gaan worden.

Begin tweede helft zit het verdedigend prima dicht en houdt Nicole haar goal lang schoon. We lopen zelfs uit naar een 6-12 voorsprong door onder meer een paar fraaie goals vanaf de hoek van Carine en Simone en goede afstandsschoten van Fiona en Iris. Van 6-3 achter naar 6-12 voor is een mooie prestatie, maar de wedstrijd duurt nog langer en WHC weet zich toch nog terug te knokken. Via diverse 7 meter worpen en afstandsschoten lopen ze puntje voor puntje in waardoor het 2 minuten voor tijd nog maar een puntje verschil in het voordeel van Roda is. We zijn dan al een paar keer geholpen door de binnenkant van de paal, maar die stond ons zelf ook een paar keer in de weg. Maar net als het ongemeen spannend dreigt te worden, staat Mega Cindy op en knalt de bal vanaf 10 meter fantastisch in de kruising waardoor de marge toch weer twee wordt. Met nog een minuut te spelen weet WHC toch weer op 1 puntje te komen, maar de laatste minuut wordt zonder kleerscheuren doorgekomen zodat de eindstand 16-17 wordt. Dus opnieuw een spannende wedstrijd voor onze trouwe supporters die ons ook in deze verste uitwedstrijd weer trouw steunden. Met 7 punten uit 6 wedstrijden is er nu een stevige plaats in de middenmoot. Over twee weken de laatste wedstrijd van de veldcompetitie, uit tegen DIOS.