C-Boys: Zware dobber, matige wedstrijd

Soms wil het nog wel eens gebeuren dat je er gemakkelijk van af denkt te komen. Moeizame wedstrijden waarin ze goed spelen en wedstrijden waarvan je gewoon weet dat je moet winnen, dan wordt het een warrig zooitje en willen we allemaal scoren.

Nee, we gaan lekker rossen op dat doel en we gaan bij elke poging er gewoon in.

Dat zou zo het scenario geweest kunnen zijn vandaag, ware het niet dat steeds meer spelers beginnen door te krijgen dat rossen op het doel van 10 pogingen uiteindelijk 6 doelpunten oplevert, waar rond spelen en geduld hebben meestal 8 van 10 oplevert.

Het was natuurlijk wat warrig als je tegenstander met vele jonge guppen in het veld staat zodat van frontaal verdedigen geen sprake kan zijn. Je moet dan af en toe bukken, dan wordt het al gauw klemmen of een verdedigende fout.

Desalniettemin heeft Stan zich gehouden aan de afspraak, niet meer dan 5 doelpunten tegen, heeft Fabian naast zelf rossen ook mooie assists geleverd, heeft Menno vandaag niet veel kunnen uitrichten omdat hij nu tegen iemand van zijn eigen hoogte stond (en je miste Stan op de opbouw),  heeft Lennart aan den lijve ondervonden wat gebrek aan pit in het schot oplevert (niets), heeft Dylan gelukkig geen last van pijn en gaat ervoor, heeft Casper veel op de break gespeeld, heeft Tim zijn frustratie over zijn mobiel omgezet in “pittig” spelen, heeft Mike zijn koppie er heel goed bijgehouden terwijl hij met zijn gedachten bij zijn vader is (BETERSCHAP!) en was het hoog tijd om de laatste 5 minuten alles in het werk te stellen dat Daan zijn kansen kreeg.

Daan kon er helaas geen doelpunt mee behalen wegens een tactische keeperswissel (wat kon die kleine man goed keepen zeg!) maar de angst voor Daan om voor het doel te staan is hiermee dan ook meteen verleden tijd!

Eén actie die ik specifiek wil uitlichten in dit geheel, de bal gewoon achter je gooien zonder te kijken door Fabian waar Lennart ineens instartte. Dit is dus precies wat ik bedoelde met die drie-wissel oefening. Voel elkaar aan, gaat de ene rechtsom, ga jij linksom. Dit was niet helemaal een Lucky shot, maar je verwachtte het van elkaar!

Jongens, jullie hebben maar mondjesmaat gewonnen met 20-3 tegen de Treffers.

Dat valt vies tegen.

Tot maandag bij de straftraining 😛