D-Girls: Matige 1e helft, goede 2e helft

Dit weekend mochten de D meiden op het eigen veld aantreden tegen de meiden uit Barendrecht.

Otte was er dit weekend niet bij en ook Laila was doordat ze ziek is niet in staat om mee te spelen ( Beterschap, meid, hoop dat je snel opknapt!!) Wederom waren Joelle en Talitha bereikt om na hun eigen wedstrijd ons te komen versterken. ( Echt fijn, meiden! Bedankt! )

Doordat we opbouwspeelsters miste was het even schuiven in onze opstelling. Het was deze keer Katie die doorgeschoven werd naar de opbouw, met trainen laat ze namelijk duidelijk zien dat ze beschikt over een goed schot en een goede beweging. Het was dan ook Katie die al heel snel in de wedstrijd de score opende… bam, gewoon lekker schieten en de bal zat er mooi en zuiver in. Gefeliciteerd meid met je eerste doelpunt! Toppie!!

Maar ondanks de goede opening was het duidelijk dat de meiden zoekende waren, Savosa kreeg veel ruimte, te veel ruimte. In de verdediging werd er niet zoals gewoonlijk lekker uitgestapt en Savosa kwam te gemakkelijk en onnodig tot scoren. In de aanval zagen we wel leuke dingen maar er werd toch iets te weinig rondgespeeld en er ontbrak wat lef om de tegenstanders te passeren. Binnen de 9 meter omhoog komen en vanuit de hoek omhoog komen en over de verdediging proberen te komen geeft namelijk  niet het gewenste resultaat . Daar  tegen over stond wel,  dat de samenwerking met Nina ( onze cirkelspeelster) wel heel goed verliep waardoor de 1e helft een opgaande score kende. Als Savosa scoorde, trok Roda de stand weer gelijk en kwam Roda op voorspong trok savosa de stand weer gelijk! Bij een 8-7 stand konden we gaan rusten en is duidelijk gemaakt dat er in de 2e helt gepasseerd moest gaan worden en deze wedstrijd gewoon gewonnen moest gaan worden.

Dat de meiden goed geluisterd hadden was gelijk te merken. In de 2e helft werd er weer gehandbald en door 5 doelpunten op rij was de stand van 8-7 naar 13-7 getrokken. Daarna kregen de meiden wat pech in de afronding, de passeerbewegingen waren er zeker nog wel, maar de ballen gingen net naast, recht op de keeper of werden afgekeurd ( terecht trouwens) voor lopen of cirkel. Hierdoor kwam Savosa nog op 13-9 maar na de 2e helft stond de mooie score van 15-10 op het scorebord. Het verschil had veel groter kunnen/ moeten zijn maar de meiden kunnen terugkijken op een hele goede 2e helft!

Joelle en Talitha wederom bedankt voor jullie hulp, goed gedaan !