DS2: Tegen de koploper..

Dws was de tegenstander voor dames 2 vandaag. Dws is een team die tot nu toe alle wedstrijden met best wel ruime cijfers had gewonnen. Wij zelf hadden tot nu toe alle wedstrijden ( met wat minder ruime cijfers 😛 ) verloren dus er stond ons een pittige wedstrijd te wachten. Uiteraard geven wij bij voorbaat nooit op dus we begonnen vol goede moed en enthousiasme aan de wedstrijd.

Dws kwam op een 0-2 voorsprong maar net als de vorige wedstrijd was het Maaike die de aansluitingstreffer maakte. Er werd echt heel goed verdedigt en Dws kwam niet heel makkelijk tot scoren en na de 1-2 duurde het even voordat er weer gescoord werd. Maar ook Roda kwam niet makkelijk tot scoren waardoor Dws  toch nog de voorsprong kon uitbouwen naar  1-7. Maar Roda kwam steeds beter in de wedstrijd en door leuke doelpunten van Karin en Maaike konden we gaan rusten bij een 3-7 stand.

De 2e helft begonnen we weer lekker met veel enthousiasme. Nathalie zorgde door een mooi onverwachts schot voor de 4-7. De verdediging zit elke week beter in elkaar en dat was deze wedstrijd goed te merken. Af en toe kon Dws een doelpuntje maken, met nadruk op af en toe want de verdediging zat echt potdicht. De aanval gaat ook echt steeds beter, er zaten leuke aanvallen tussen maar we missen een beetje het scoringsvermogen waardoor we niet de aansluiting konden vinden. Maar ja zoals gezegd…ook Dws had moeite met scoren en in 25 minuten tijd had Dws er zelf ook nog maar 3 in, waardoor het scorebord 4-10 aangaf. Maar toen…. toen kregen we een 2 minuten tijdstraf tegen. Ervaren als Dws is maakte ze hier gretig gebruik van, ze konden vrij makkelijk de vrijstaande speelster vinden waardoor de laatste minuten voor Dws was en de stand makkelijk naar 4-13 werd getrokken. Arjenne bepaalde eindstand door de keepster van de tegenstander te passeren op 5-13.

Ondanks het verlies was het een lekkere wedstrijd, elke week gaat het beter, er komt steeds meer handbal in het spel en de eerste overwinning gaat zeker komen. Misschien volgende week? We gaan er in ieder geval weer met volle enthousiasme tegen aan 🙂