E2: Lekker handballen in het zonnetje

2015-10-03 E2

Vandaag mochten we thuis een potje handballen tegen Des uit Papendrecht. Des had al best leuke resultaten neergezet in de competitie en kon ook echt wel doelpunten maken, dus in de verdediging extra alert op de bewegende tegenstander. Helaas was Noa ziek, waardoor we met 1 wissel speelden.

Na een actieve voorbereiding op de wedstrijd een kort praatje gedaan en lekker aan de slag.

De meiden hadden er veel zin in, en gingen er dan ook vol voor. Actief verdedigen, de tegenstander die de bal heeft tegenhouden, en de bal onderscheppen waar kon. De eerste paar aanvallen moesten de meiden een beetje op gang komen. Maar nadat de Anoek de score openen, volgden ook al snel Angelina en Joelle met mooie doelpunten. De tegenstander werd hierbij gepasseerd met mooie bewegingen. Ook Des kon iets terugdoen en scoorde een mooi doelpunt vanaf de zes. Verder werd er in de verdediging weinig weggegeven. Mooi was dat in het aanvalsspel iedereen de bal kreeg, en Scout dan ook super goed doorging, op het doel gooide met een mooie stuit, en scoorde!! Ook Evrim kreeg mooie kansen, maar trof de paal of de bal ging net naast, of de keeper hield de bal goed.

We gingen de rust in met een stand van 8-2

In de rust een positieve speech, de meiden waren heel goed bezig! Ook Tiffany stond heel goed te keepen. Afgesproken dat ze de tweede helft ook mocht keepen, zodat Angelina volgende week de hele wedstrijd mag keepen.

Tijdens de tweede helft waren er weer veel mooie acties, veel mooie kansen, maar vaak eindigden die net naast het doel, of net op het witte bord. Deze helft wist alleen Talitha te scoren, twee mooie afstandsschoten via een sprongschot. De verdediging zat goed dicht waardoor Des nog een keer Tiffany wist te passeren.

De eindstand kwam op 10-3. Weer een wedstrijd gewonnen met deze topmeiden.

Het is zo leuk om te zien hoe hard de kids ervoor werken, zowel in de training als tijdens de wedstrijd. Super! Deze week weer lekker aan de slag in de training, en aansluitend aankomend weekend de laatste wedstrijd van het veldseizoen.

Een trotse Coach