E1: Complimenten

Toen zat ineens het eerste veldseizoen erop. Voordat we begonnen was er natuurlijk nog veel onduidelijk. Iemand uit de F erbij. Ook nog een nieuwe speler. En alleen maar jongens. Dat gebeurt zeker niet bij elke vereniging.
Zelden zie je dat nadat een ploeg volledig opgesplitst wordt, er maar zo weinig voor nodig is om teamgeest te creëren. Natuurlijk zouden trainers daar graag verantwoordelijkheid voor willen claimen, maar we weten allemaal dat dit voor een heel groot deel in de mentaliteit van spelers zit. Daarom deze keer geen feedback aan individuele spelers maar aan het team:

Roda E1: Vier overwinningen uit vijf wedstrijden. Een keertje verliezen hoort er nou eenmaal bij. Gelukkig weten we nu dat we over veerkracht beschikken en ons, ondanks een nederlaag, geen zorgen hoeven te maken over de inzet op trainingen en wedstrijden daarna.

Roda E1: Bijna 100% trainingsopkomst, twee keer per week. Niet alle verenigingen trainen twee keer per week, maar zelfs dan betwijfel ik of de opkomst zo hoog ligt. Zo wordt je als team beter (en kunnen de trainers ook meer zeggen dat het aan hun ligt ;))

Roda E1: We zien ook terug dat onze spelers bijna serieuze professionals zijn. Dan blijken ze ineens beter te zijn geworden tussen trainingen in. Thuis doorgaan met oefenen. Dat zijn mensen die willen!

Roda E1: In de veldcompetitie heeft iedereen inmiddels gescoord. Vergis je niet. Dat is geen individuele, maar er teamprestatie. Mensen die zijn komen kijken weten dat. Wij kiezen als team om elkaar te laten scoren en brengen elkaar in een scoringspositie.

Roda E1: Nadat het NHV besluit om de regels om te gooien (speler minder, anders verdedigen en shoot-outs bijvoorbeeld) is het natuurlijk logisch dat je daar even in moet komen met elkaar. Dit team niet, want we gebruiken de aanpassingen in ons voordeel. Eigenlijk al vanaf dag één.

Roda E1: Heeft gelukkig ook super trouwe fans. Toegegeven, veel ouders of andere familieleden, maar stiekem geloof ik dat ze het ook leuk vinden om gewoon naar goed handbal te kijken. Dat krijgen ze bij ons te zien.

Roda E1: Ook van andere mensen horen we dat jullie echt leuk spelen. Het spel is dynamisch, maar jullie zijn vooral een team. Hoewel de één misschien al wat makkelijker passeert dan de ander brengen jullie allemaal iets mee, waar het team sterker van wordt.

Roda E1: Hoewel ons nu een pittige poule te wachten staat weet ik zeker dat we mee kunnen doen. Het proces is belangrijker dan de resultaten op dit moment. Dat betekent dat we liever zien dat jullie beter gaan spelen en zo als team blijven functioneren dan te winnen als eenlingen. Het geheim is… Teams winnen meer dan individuen. Dat is de kracht van deze E1 en tegenstanders zullen alle zeilen bij moeten zetten om van dit TEAM te winnen!

Het is dus superleuk om deze groep te coachen. Voor iedereen die dit team een keer wil zien spelen, maar het een beetje te koud vindt langs de lijn: Vanaf de volgende wedstrijd is het BINNEN! Zo spelen we eerst op 24-10 bij TOGB en 31-10 thuis in de Zadkinehal tegen Twist. Kom ons aanmoedigen!

Voor iedereen die ook geïnteresseerd is in de statistieken, even kort:

ETC 8-5 Roda (2-2 bij rust)

Roda 20-7 HVOS (10-3 bij rust)