D – Girls: Een goede start van het zaalseizoen

Na gisteravond de laatste buitentraining te hebben gehad konden de meiden nu voor het eerst hun kunsten gaan vertonen in de zaal. Laila en Ruby zijn allebei helaas nog ziek. Van harte beterschap meiden!! We missen jullie beiden echt erg! Nina is nog aan het genieten van haar vakantie in Kroatië en ook Katie was eigenlijk verhinderd vandaag met de wedstrijd. Dan missen we al 4 speelsters. Talitha 1 van onze invalsters was ook geblesseerd aan haar vinger dus kon in principe ook niet spelen. Dat is veel, erg veel speelsters die niet kunnen spelen maar gelukkig was Katie bereid in ieder geval 1 helft te komen spelen! Geweldig Katie! Zowel Mama als Katie zelf heel erg bedankt voor jullie flexibiliteit!!

Ook vonden we Angelina en Joëlle uit het  E2  team bereid om ons te helpen zodat we toch nog met een vol team kunnen starten aan de wedstrijd en heb je ook nog de 2e helft een wissel! Nogmaals: Allemaal heel erg bedankt!!!

En dan de wedstrijd….Togb uit… Hmmm een tegenstander die we in het veldseizoen ook al tegen kwamen. Dat was toen een moeizame wedstrijd met een nipte winst voor ons ( 9-8) Toen waren we compleet… nu miste we toch wel een aantal schutters dus we moesten rekenen op een spannende en moeilijke wedstrijd.

Spannend werd het zeker! Otte opende al snel de wedstrijd door een fantastisch schot in de kruising maar Togb maakte ook al weer vrij snel de gelijkmaker. Door doelpunten van Otte en Joelle kwamen we op een kleine voorsprong maar weer wist Togb de stand weer gelijk te trekken. Lisanne schoot Roda weer op voorsprong maar door 2 doelpunten van Togb stond Togb ineens voor. Otte trok de stand weer gelijk maar het was weer Togb die op voorsprong wist te komen! Met een 6-5 stand gingen we de rust in.

In de rust de meiden gecomplimenteerd met hun spel en verteld zo door te gaan. De verdediging nog iets dichter en gewoon lekker op het doel blijven schieten. En wat gingen de meiden goed van start de 2e helft. Door 2 geweldige doelpunten van zowel Lisanne als Lieke werd de stand van 6-5 naar 6-9 getrokken. De verdediging zat echt lekker pot dicht en de meiden lieten heerlijk handbalspel zien. Hierdoor kon Roda de voorsprong uit breidden naar 5 doelpunten verschil door doelpunten van Odessa (2x) Otte( 2x) Lisanne en Joelle. De vermoeidheid sloeg echter wel een beetje toe de laatste paar minuten, er werd wat minder goed opgelet in de verdediging en Togb wist zelf ook nog 3x te scoren. Maar het was Otte die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte en de eindstand bepaalde 11-15.

Otte: Wat een ontzettend goed schot heb jij zeg! Vandaag 5 doelpunten, maar je was niet alleen belangrijk door je doelpunten: ontzettend goed verdedigt, je hebt het overzicht, weet wie en wanneer je kan aanspelen!! Toppertje, ben je!

Lisanne: Verdedigend goed en alert! Je was goed voor 4 doelpunten vandaag en daar buiten nog een paar goede schoten op de lat! blijven gooien meid! Je kan het zo goed! In de verdediging goed de hoeken ook geholpen! Dat was belangrijk vandaag maar ook dat ging je goed af! Superr!!

Lieke: Je speelt het liefst op de hoek, daar mocht je ook beginnen. Dat deed je als vanouds goed, paar keer lekker doorgegaan en mooie schoten op het doel. Helaas wat pech in de afronding maar je deed precies wat je gevraagd was: doorgaan! Toch moest ik je op een gegeven moment doorschuiven naar de cirkel. En meid, wat deed je dat goed! 2 mooie doelpunten en verdedigend gewoon erg goed! Echt Top!

Odessa: Na de eerste tegendoelpunten jou voor het meisje gezet dat makkelijk scoorde. Dat was een goede zet want ze werd compleet uit de wedstrijd gespeeld! De 2e helft was het ook niet meer nodig want ze was niet meer gevaarlijk! Top hoor! In de 2e helft kon je zelf lekker je gang gaan en dat resulteerde in mooie schijnbewegingen en schoten en 2 leuke doelpunten. Ook nog een onwijs goede bal op onderkant lat die net niet over de lijn stuiterde maar het is duidelijk dat de tegenstander het moeilijk heeft met jou! Superr!

Danique: Ook vandaag weer lekker staan keepen. Zolang je alert blijft ben je moeilijk te passeren! In de zaal gaan we weer lekker veel keepersoefeningen doen dus maak je borst maar nat 😛 Goed gedaan weer meid!!

Katie: Wat ontzettend fijn dat je de eerste helft kon komen spelen. Je ziet jou echt groeien in het veld. Ook nu was je weer moeilijk tot niet te passeren door je tegenstandster! Een mooi schot op het doel ook weer!! In de 2e helft hebben we je zeker gemist! top gedaan!

Joëlle: Wat fijn dat jij vandaag weer mee kon doen met de D. Je wilde graag op de cirkel spelen vandaag en je liet ook zien dat je dat ook goed kan. Hoewel jij gewoon een echte opbouwspeelster ben lukte je het ook nog om te scoren! Je eerste doelpunt bij de D ! Goed hoor! In de 2e helft je ook op andere plekken laten spelen. En dan blijkt ook wel dat jij gewoon in de opbouw thuishoort! Omhoogkomen met een sprongschot en de bal lekker hoog in de kruising! Super!! top gedaan meid! En wederom bedankt voor het meespelen!

Talitha: Eigenlijk geblesseerd, maar toch graag ons team willen helpen!! Super fijn dat je het wilde doen! Je hebt hierdoor niet heel veel speeltijd gekregen maar als extra wissel was je echt onmisbaar. In de 2e helft mooi gepasseerd en gegooid op het doel! Gewoon goed gedaan! Bedankt!!

Angelina: Wat ontzettend fijn dat je met de D mee wilde doen! Het was wennen. De hoek is niet jouw plek bij de E maar je deed het goed hoor! Een paar keer mooi op het doel gegooid!! Verdedigend ook lekker fel en zelfs de tegenstandster die een stuk groter was moest er op letten dat je niet de bal afpakte! Goed gedaan!!

Laila: Wat super fijn dat je er vandaag weer bij was. Weliswaar vanaf de bank maar wat waren we blij je weer te zien!! Bedankt voor je super positieve aanmoedigingen vanaf de bank. De verwachting is dat je vanaf Januari weer mag handballen.. We kijken er naar uit!!! voor nu: van harte beterschap! Doe rustig aan! en wanneer je het aankan ben je natuurlijk van harte welkom op de bank 🙂

Ruby: Wat vervelend dat je ziek bent meid!! Van harte beterschap!! Doe rustig aan en we hopen je snel weer te zien ( Maar uiteraard niet eerder dan dat je gezondheid het weer toelaat ) dikke knuffel voor jou van ons allemaal!!

Nina: hopelijk heb je genoten van een heerlijke vakantie 🙂 Tot maandag!!!

Vanaf deze week trainen we weer in de zaal: Maandag en donderdag van 18.00 -19.00 uur in de Zadkine!!